Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Bare pušten na slobodu

Autor: Hina (H)

10.03.2010. 23:00
Bare pušten na slobodu

Foto: Filip BRALA



Pjevač rock grupe Majke Goran Bare poslijepodne je pušten iz pritvora u Remetincu, nakon što je saslušan pred istražnom sutkinjom zagrebačkog Županijskog suda.
Bare je uhićen jutros temeljem tjeralice jer se nije odazivao sudskim pozivima, nakon što je ljetos uhićen zbog posjedovanja pola grama kokaina i deset tableta Normabela.
“Bare se trebao javiti sudu kada je promijenio adresu na koju su mu stizali pozivi. No, to nije napravio jer je zaboravio, što i sliči na njega”, kazala je izlazeći sa suda njegova odvjetnica Jadranka Sloković.
Ustvrdila je da je postupanje protiv njenog klijenta pretjerano, jer ga kazneno progone za pola grama kokaina što je, po njenim riječima, klasični prekršaj.
“Radi se o osobi koja je duže vrijeme ovisnik i nesporno je da je tako mala količina i u prekršajnom postupku mogla završiti uz adekvatne sankcije”, rekla je Sloković, uvjerena da se druge ne bi kazneno gonilo zbog količine droge koja je ovisniku manja od ‘jednodnevne doze’.
Dodala je da se Bare na sudu i u pritvoru u Remetincu, odakle je u 14 sati doveden na ispitivanje, nije osjećao ‘najbolje’ jer nije uzeo svoju redovnu terapiju.
“Dosta je nesretan i zamolio me da vas pozdravim, jer su jedino novinari uz njega”, kazala je Sloković izvjestiteljima gotovo svih hrvatskih medija koji su pred sudom na Zrinjevcu čekali ishod današnjeg istražnog ročišta.
Bare je u istražnom ročištu sudu dao podatke o svom novom prebivalištu, dok će se o krivnju očitovati na novom ročištu u travnju.