Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Djecu animirati za kreativan rad

Autor: Valentina Mlađen

10.03.2010. 23:00
Djecu animirati za kreativan rad

Foto: Vedran SITNICA



U hotelu Kolovare održana je godišnja izborna Skupština Udruge inovatora Zadarske županije. Skupština je održana u povodu razrješenja ostavke dosadašnjeg predsjednika Zorana Maksana, izbora novog predsjednika i članova Izvršnog odbora UIZ-a te podnošenja izvješća za 2009. godinu i predstavljanja plana UIZ-a za 2010. godinu.
Zbog nedovoljnog broja članova UIZ-a izbor predsjednika i Izvršnog odbora odgođen je za drugu prigodu dok je drugi dio Skupštine ipak održan i s minimalnim brojem članova.
Skupštinu je otvorio i vodio v.d. predsjednik Rade Nekić koji je odmah na početku razriješio dužnosti Zorana Maksana koji nije došao na skupštinu, a s dužnosti je odstupio iz privatnih razloga. Dalje je na dnevnom redu odlučeno kako će se zbog lakše komunikacije i pravovremenog prispjeća i otvaranja pošte od strane predsjednika Udruge Rade Nekića adresa Udruge privremeno iz Zadra preseliti na Nekićevu adresu stanovanja. Na tu adresu preseljeni su također i svi registratori i službena dokumentacija Udruge do izbora novoga predsjednika kada će se dokumentacija vratiti u službene prostorije UIZ-a.
Udruga je na Skupštini usvojila i novi grb te je donijela odluke o utemeljenju nagrade UIZ-a kako bi se mlade potaknulo na rad na području izuma inovacija. Utemeljene su dvije nagrade, Nagrada UIZ-a koja će se dodjeljivati u nekoliko kategorija te nagrada “Suvenir Zadarske županije”.
– Nama je u cilju kroz rad iduće godine animirati ljude, ući u srednje škole i odvući djecu od stranputica i zainteresirati ih za kreativni rad, komentirao je plan za iduću godinu sadašnji predsjednik UIZ-a Rade Nekić. Upravo iz tog razloga iz UIZ-a su odlučili osnovati ove nagrade kako bi potaknuli što više inovatora na rad, ali i kako bi se inovatori Zadarske županije predstavili široj javnosti. Nagrade se ne moraju nužno dodjeljivati svake godine nego samo onda kada ima dovoljno pristiglih proizvoda koji su svojom kvalitetom na određenoj razini.
Što se tiče rada kroz proteklu godinu izraženo je određeno nezadovoljstvo zbog nedovoljne aktivnosti Udruge, ali i potpore svih onih koje UIZ predstavlja. Pred inovatorima je ove godine težak zadatak afirmacije udruge u javnosti što će biti još i teže s obzirom da se na redovnoj skupštini nije pojavilo niti 50 posto članova. Ipak iz UIZ-a pozivaju građane županije da im se pridruže i sami doprinesu svjetskom napretku svojim domišljatim proizvodima.


“Suvenir Zadarske županije”


Prijavljeni suveniri ocjenjivat će se unutar pet skupina. Sudjelovati mogu samo proizvođači suvenira pod uvjetom da legalno posluju te da je materijal izrade domaćeg i prirodnog porijekla. Članovi UIZ-a ili pridruženi im članovi mogu sudjelovati samo pod uvjetom da je materijal izrade domaćeg ili prirodnog porijekla.
Kategorije: suveniri od pčelinjih proizvoda, suveniri od alkoholnih pića i bezalkoholnih napitaka, suveniri od farmaceutsko-kozmetičkih proizvoda, suveniri od školjki, suveniri od maslinovog ulja i prerađevina maslinovog ulja.