Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Hrvatski i srbijanski ravnatelji razmijenili informacije o Simiću

Autor: Hina (H)

10.03.2010. 23:00
Hrvatski i srbijanski ravnatelji razmijenili informacije o Simiću

Foto: FaH



Zamjenik ravnatelja policije Republike Hrvatske Milijan Brkić i ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović u četvrtak su, na sastanku o borbi protiv organiziranog kriminala, razmijenili informacije o pronađenom tijelu srbijanskog državljanina Cvetka Simića u zagrebačkom Jarunskom jezeru, objavilo je srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova.
Brkić je na sastanku pozvao sve kolege iz susjednih zemalja da se ugledaju na kvalitetnu suradnju policija Hrvatske i Srbije.
“Nadam se da će naša konkretna i svakodnevna suradnja ići u još boljem smjeru, jer se jedino tako možemo suprotstaviti organiziranom kriminalu na dobrobit građana i Srbije i Hrvatske, ali i cijele regije i Europske unije”, kazao je Brkić.
Veljović je rekao da je sastanak nastavak iznimno dobre i dugogodišnje suradnje dviju zemalja u borbi protiv organiziranog kriminala, koja treba poslužiti za primjer ostalim zemljama u okolici.
“Dogovorili smo se da uskoro osnujemo operativne timove na nižoj razini, koji će biti u svakodnevnom kontaktu u cilju razmjene svih informacija o organizirano kriminalu. Ni Srbija ni Hrvatska neće biti utočište ni jedne organizirane kriminalne skupine”, istaknuo je ravnatelj srbijanske policije te naglasio da je Simićevo ubojstvo bila jedna od tema razgovora.
Zagrebačka policija potvrdila je u srijedu da je utvrdila identitet tijela čiji su ostaci pronađeni na zagrebačkom jezeru Jarun i da je riječ 44-godišnjem Cvetku Simiću iz Beograda, kojeg srbijanska policija, prema pisanju medija, povezuje s kriminalnim podzemljem.
Beogradski dnevnik “Blic” u četvrtak je objavio da je na temelju informacije srbijanske policije Cvetko Simić uhićen u Hrvatskoj dan nakon ubojstva suvlasnika tjednika “Nacional” Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića.
Kod Simića je, navodi se, tada nađena droga, a prema neslužbenim informacijama, on se navodno u hrvatskim kriminalnim krugovima raspitivao o ubojstvu Pukanića.
Ubrzo je pušten iz pritvora, ali mu je tada vjerojatno uzet profil DNK, na temelju kojega je i identificiran u Hrvatskoj, prenosi “Blic”.