Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Darku Gužvici posmrtno Nagrada za životno djelo

10.03.2011. 23:00
Darku Gužvici posmrtno Nagrada za životno djelo


Nekadašnji dopisnik brojnih medija iz Obrovca i Smoje Bukovice, kako su ga u obrovačkome kraju nazivali, Darko Gužvica iznimno je doprinio razvoju odnosa između Srba i Hrvata, kazao je predsjednik Vijeća Grgo Šoša


Unatoč općepoznatoj krizi koja nije zaobišla ni obrovačko područje, Grad Obrovac uredno podmiruje sve tekuće obveze.
– Nismo smanjivali socijalna davanja pa tako kontinuirano dajemo pomoći socijalno ugroženim obiteljima. Posebno ističem da Grad Obrovac nije dodatno porezno opteretio svoje građane uvođenjem prireza, rekao je u svom izvještaju o radu za drugu polovicu 2010. godine gradonačelnik Obrovca Ante Župan na sjednici Gradskog vijeća.
U svom izvještaju o radu gradonačelnik Župan je nazočne vijećnike obavijestio da je smanjen preneseni manjak iz 2009. godine u proračunu.
– Preneseni manjak prihoda iz 2009. godine koji je iznosio 7 milijuna kuna, realizacijom dijela ugovora s Ministarstvom smanjen je na 4 milijuna, a i dalje se intenzivno radi na realizaciji ostatka ugovora.
Na sjednici kojoj ni ovaj put nije nazočila obrovačka oporba usvojen je prijedlog o dodjeli javnih priznanja. Nagrada za životno djelo posthumno se dodjeljuje nedavno preminulome vijećniku SDSS-a Darku Gužvici.
– Nekadašnji dopisnik brojnih medija iz Obrovca i Smoje Bukovice, kako su ga u obrovačkome kraju nazivali, Darko Gužvica iznimno je doprinio razvoju odnosa između Srba i Hrvata, kazao je predsjednik Vijeća Grgo Šoša.
Godišnje nagrade Grada bit će dodijeljene Policijskoj postaji Obrovac i Zavičajnome klubu “Janko Mitrović” iz Zelengrada.
Tijekom aktualnog sata ponovno je postavljeno pitanje zdravstvene zaštite na obrovačkom području. Gradonačelnik Župan ocjenjuje da ona nije ni na minimalnoj razini.
– Mi imamo na našem području dva medicinska tima što je nedovoljno s obzirom na našu površinu i na to da ovdje većinom žive ljudi starije životne dobi. Također mi nemamo stalna dežurstva već pripravnost od koje je dr. Branka Zubak-Marić oslobođena zbog zdravstvenih razloga. Ostaje samo jedan liječnik koji ne može biti stalno 24 sata u pripravnosti. Razgovarat ćemo sa Zadarskom županijom i Zavodom za zdravstveno osiguranje vezano uz uvođenje trećeg tima koji bi dijelom financirao Grad, kazao je gradonačelnik Župan.


 ELAN ĆE ZAPOSLITI 50 LJUDI




Talijanski investitori ne odustaju od izgradnje tvornice žbuke i vapna u Kruševu, a i na obrovačkom području uložit će se od 50 do 100 milijuna eura u izgradnju vjetroelektrana, kako je kazao gradonačelnik Župan na aktualnom satu odgovarajući na pitanja o gospodarskim investicijama na obrovačkom području.
– Novost je da će i Elan, tvrtka u kojoj je broj zaposlenih pao na 30 radnika, u skoro vrijeme zaposliti njih 50.