Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Marcela Marić jedina hrvatska predstavnica

10.03.2011. 23:00
Marcela Marić jedina hrvatska predstavnica


U utorak je u Torinu (Italija) počelo Europsko prvenstvo u skokovima u vodu. Jedina hrvatska predstavnica na ovom natjecanju bit će Marcela Marić, članica KSV Zadar. Jučer ujutro Marcela je s trenerom Markom Sutlovićem otputovala u Torino, gdje je sutra (kvalifikacije počinju u 10 sati) očekuju nastup na dasci 3 m. To je i jedina disciplina u kojoj će se Marić natjecati.
– Marcela je na nedavnom Prvenstvu Hrvatske sa 253 boda izborila normu za EP na 3 m – pojašnjava Sutlović koji smatra da Marcelin plasman u finale (12 najboljih) nije realno očekivati.
– Na prošlom EP lani u Budimpešti za finale je trebalo oko 270 bodova. Marcela još nema takve rezultate, ali s obzirom na to kako se razvija njena karijera, možemo očekivati da će ubrzo imati i takve dosege – dodaje njen trener.
Za mladu bi Zadranku uspjeh bio bilo kakva pozicija iznad 20. mjesta koje je osvojila lani u Budimpešti.
– Svaka će natjecateljica imati pet skokova i od Marcele se očekuje da skače što bolje može. Nadamo se napretku u odnosu na prošli EP, a vrlo je važno za nju i kontinuirano stjecanje iskustva na ovakvim natjecanjima – smatra Sutlović.
Marić na EP odlazi kao apsolutna vladarica kad je riječ o skokovima u vodu u Hrvatskoj. Tako je na Zimskom PH održanom u veljači osvojila četiri zlatne medalje, najsjajnije odličje pobjeglo joj je samo u sinkro skokovima. U Torinu nastupa više od 100 skakača iz 22 države. Prvaci po disciplinama steći će pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.


 OD TRI NA JEDAN


U Torinu neće biti Šime Perića, koji bi, da je skakao na Zimskom PH, vrlo vjerojatno izborio normu za EP. No Perić više nije član Zadra, a novi klub nije pronašao, pa nije želio ni nastupiti na PH. Nema ni Nikoline Tokić, članice Arna, koja je prošlo ljeto u Budimpešti na 1 m bila 26. Hrvatska je tako trenutačno ostala na Marceli Marić, a imati samo jednu skakačicu na ovakvom natjecanju nikako nije dobar znak kad je u pitanju razvoj skokova u vodu u Hrvatskoj.