Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

“ZaPis” ugostio Ivana Gaćinu i Želimira Periša

10.03.2011. 23:00
“ZaPis” ugostio Ivana Gaćinu i Želimira Periša


Atelje Benini ugostio je, u srijedu navečer, još jednu književnu večer Udruge zadarskih pisaca “ZaPis”. Ova večer bila je svojevrsni finale pred manifestaciju Gradske knjižnice Zadar “Zadar čita” za vrijeme koje će ZaPisovci nastupiti u nekoliko knjižnica Zadarske županije.
Na književnoj večeri u srijedu ZaPisovci su nastupili u već tradicionalnom sastavu miješajući forme kratke proze i poezije. Uz uobičajene članove “ZaPis”-a predstavila su se i dva gosta, mladi neafirmirani zadarski pisci, pjesnik Ivan Gaćina te pjesnik i prozaist Želimir Periš, poznat po svojim lego stripovima.
Književnu večer “ZaPis”-a otvorio je jedan od osnivača ove Udruge Elvis Serdar s epistolarnom prozom “Pismo ćali”, zatim su se blokom poezije predstavili Mario Padelin, Valentina Mlađen te gost večeri Ivan Gaćina. Kako ga je u uvodu predstavio predsjednik “ZaPis”- a Robert Nezirović, Gaćina je mladi zadarski pjesnik koji je izrazio veliku želju da sudjeluje u barem jednoj književnoj večeri ove Udruge. Naime iako su mu po struci bliži brojevi svoj izraz pronašao je i u poeziji kojom se sinoć predstavio. Nakon Gaćine pjesmama su se predstavile i Tihana Gambiraža te Andrea Malta koja je uz poeziju na materinjem slovenskom jeziku čitala i epistolarnu prozu. Zatim se publici predstavio još jedan gost “ZaPis”-a, Želimir Periš, unoseći pravo osvježenje svojim kratkim crticama i jednom pjesmom s natruhama performasa u izvođenju. Naime, Periš je najizgledniji kandidat za ulazak u udrugu kao novi član. Pri kraju susreta prozom su se predstavili Robert Nezirović i Igor Eškinja, a večer je, melodično kao i uvijek, završio pjesnik Ivan Boško Habuš poezijom na hrvatskom, francuskom i katalonskom jeziku.
Atelje Benini bio je kao i svaki puta popunjen ljubiteljima književnosti koji redovito prate i obilježavaju, ne samo gostovanja “ZaPis”-a, nego i druga kulturna događanja u Zadru. Slijedeći mjesec ZaPisovci će imati pune ruke posla s nastupima i izvan samoga grada, pa će tako nastupiti u Novigradu, Domu za stare i nemoćne u Zadru, Benkovcu i Sv. Filipu i Jakovu.