Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Red maćuhica i karanfila, red predizborne retorike

Autor: Vanja Mirčeta

10.03.2013. 23:00
Red maćuhica i karanfila, red predizborne retorike

Foto: Marin GOSPIĆ



Dobro bi bilo da Zadar izgubi ružni epitet bastiona HDZ-a i za to postoje realni razlozi. Ta stranka stvara sliku strašno uspješnog grada Zadra, predstavlja ga kao vodećeg u Hrvatskoj što apsolutno nije istina. To je bilo točno 80-ih godina kada smo imali razvijenu industriju. Danas su ljudi, prvenstveno mladi, bez posla i na rubu egzistencije, istaknuo je Knez


U povodu Međunarodnog dana žena proteklog vikenda na Narodnom trgu Ženski odbor HSLS-a Zadar u sklopu projekta “Ne daj da te gaze” darivao je sugrađane maćuhicama i karanfilima. Predsjednica liberalki ŽO HSLS-a Marina Marić istaknula je iznimno zadovoljstvo što su ih u ovoj akciji podržale žene iz SDP-a na čelu s Tatjanom Petrić, predsjednicom GO FŽ SDP-a Zadar.
– Akciju “Ne daj da te gaze” pokrenule su liberalke na državnom nivou. UN-ova konvencija koja govori o svim oblicima diskriminacije donesena je prije trideset godina, međutim, još uvijek su žene na određenim područjima diskriminirane, u psihološkom ili ekonomskom smislu. Za ovu akciju smo se odlučile upravo stoga jer su žene još uvijek zakinute na tržištu rada, teže se zapošljavaju i to je veliki problem, istaknula je Marić. 
Na konferenciji za novinare koja je održana u sklopu akcije “Ne daj da te gaze” predsjednik zadarskog HSLS-a Joso Knez govorio je o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj te najavio da će svoju pravu snagu HSLS pokazati na predstojećim lokalnim izborima, gdje bi svježa krv liberala trebao biti veliki broj žena u rukovodećim tijelima ogranka i mlađe snage. U svom govoru odlučno je odbio mogućnost koalicije sa zadarskim HDZ-om na nadolazećim lokalnim izborima.
– Ovom akcijom šaljemo poruku javnosti da se žene što više angažiraju na lokalnim izborima te da se izbore za primjerenu zastupljenost na stranačkim listama te tako konkuriraju za predstavnička tijela. Što se tiče priprema za izbore već po tko zna koji put javno naglašavam kako koalicija sa HDZ-om ne dolazi u obzir, no postoji velika mogućnost koaliranja s drugom strankom. Čini mi se da neće biti velikih koalicija. Realna činjenica je da u Hrvatskoj postoje dvije velike stranke, HDZ-e i SDP-e, ovu prvu smo odbacili kao mogućnost, no koalicija sa SDP-om je moguća, ali to je stvar dogovora, kazao je Knez.