Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadrani korak do četvrfinala i Skupine I

Autor: Čedo Fabulić

10.03.2013. 23:00
Zadrani korak do četvrfinala i Skupine I

Foto: Vedran SITNICA



ZADAR 3
DARUVAR 0
(25:15, 25:20, 25:22)
ZADAR – Mala dvorana SD K. Ćosić. Gledatelja 50. Suci: Hranić i Babić (oba Zagreb).
ZADAR: Burčul, Viduka, Čavrag, Surać, Radošević, Fuzul, Karamarko, Grubišić, Šestan, Kvartuč, Belić. Trener: Marin Masnić.
DARUVAR: Kepčija, Ožeg, Božić, Bartoš, M. Rendić, Strahija, Kolar, Petrović, Stanković, Nagy, F. Rendić, Đurović. Trener: Davor Maringer.
U nastavku doigravanja u 3. skupini dobar posao napravili su odbojkaši Zadra pobijedivši momčad Daruvara, izravne konkurente za jedno od prva dva mjesta u trećoj skupini koja vode u daljnju fazu natjecanja. Zadrani su započeli i na kraju utakmicu završili prilično sigurno svjesni da bi kiks protiv Daruvara značio vjerojatan oproštaj od ambicija za višim razredom u Prvoj A ligi. Prva dva seta domaći su dobili, prvi uvjerljivo 25:15, a drugi malo teže sa 25:20.
U trećem setu gosti su išli na sve ili ništa, ali je na kraju bilo ono drugo. Treći set bio je neizvjestan sve do 16:15 za Zadar da bi malo kasnije na malom semaforu bilo 19:15. Još jedan pokušaj gostiju koji dolaze na 21:19, ali nakon minute odmora, koju je zvao Marin Masnić, Zadrani sređuju redove i na kraju uvjerljivo dolaze do 25 poena.
– Napokon se dogodilo da smo se uspjeli okupiti i cijeli tjedan trenirati zajedno. Čitava momčad odigrala je dobro, uspjeli smo dignuti glave nakon dva teška poraza. Sada smo opet sve stvari stavili na početak. Pobijedili smo izravnog konkurenta relativno lagano i imamo meč loptu protiv Zagreba. Inače, sve je u našoj igri bilo kako treba, od servisa, prijema, bloka, svi su elementi bili na razini. Imali smo i dobru potporu navijača te se nadam da će publika protiv Zagreba biti još brojnija – rekao je Antonio Surać, kapetan Zadrana.