Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Buran vikend za zadarske plavce

10.04.2011. 22:00
Buran vikend za  zadarske plavce


Zadarska policija  traga za nepoznatim kradljivcem koji je provalio u ured  Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i  Hrvatske poljoprivredne  agencije. Utvrđeno je da je  provalnik ukrao dva monitora  nepoznate marke vrijedna oko  tri tisuće kuna. Za isti iznos  oštećena je i 23-godišnja Zadranka kojoj je, također nepoznati lopov, iz nezaključanog automobila ukrao  torbicu s novčanikom i digitalnim fotoaparatom. Krađa  se dogodila u petak navečer  između 20.45 do 21.00 sati u  garaži TC-a “Kaufland”.
U banci podigao novac  služeći se tuđom  karticom i osobnom  kartom
Spretni dugoprstić u petak je između 13.30 i  13.45 sati 47-godišnjoj Zadranki ukrao torbicu iz liječničke ambulante Jazine u  Molatskoj ulici. Žena je u torbici imala novčanik s oko 100  kuna gotovine, osobne dokumente i bankovnu karticu pomoću koje je još uvijek nepoznati kradljivac podigao  19.500 kuna. On je, naime,  služeći se osobnom kartom  47-godišnjakinje na šalteru  „Zagrebačke banke” nepunih  sat vremena kasnije uspio s  njenog računa podići sve što je  imala, pričinivši joj ukupnu  štetu oko 20 tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja za  kojim policija intenzivno traga  podnesena je kaznena prijava  zbog kaznenih djela krađe i  krivotvorenja isprava.
Uhvaćena petorica  kradljivaca od kojih su  tri maloljetna
Policijski  službenici Policijske postaje  Benkovac proveli su u petak  kriminalističko istraživanje  nad 19-godišnjakom s benkovačkog područja kojem je dokazano da je u lipnju 2010.  godine provalio u trgovinu  „Sonik” u mjestu Vukšić. Protiv 19-godišnjaka slijedi posebno izvješće Općinskom  državnom odvjetništvu za mladež u Zadru. U Zadru su isti  dan uhvaćena trojica maloljetnika zbog istog kaznenog djela. Nad njima su kriminalističko istraživanje proveli policijski službenici 2. policijske  postaje Zadar kojim je utvrđeno da su 4. travnja ove  godine provalili u skladište  „Tisak” na Biogradskoj cesti u  Gaženici. S obzirom na to da  je riječ o maloljetnicima protiv  njih slijedi kaznena prijava  Općinskom državnom odvjetništvu za mladež. Istovremeno, policijski su službenici 1.  policijske postaje u Zadru proveli kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog  krađe u Preku. Protiv njega  slijedi kaznena prijava.
Lopovi ordinirali po  gradu i županiji
Nepoznati počinitelj provalio je u drveni montažni ugostiteljski objekt  “Condura” u Privlaci na predjelu Sabunike u vlasništvu  56-godišnjaka. Lopov je otamo ukrao 18 suncobrana i dva  barska reklamna stola vrijedna oko 20 tisuća kuna. Provala se dogodila u vremenu od  1. ožujka do 9. travnja ove  godine godine. Slijedi kaznena  prijava. A u noći s petka na  subotu također nepoznati  počinitelj provalio je u prostorije poduzeća “Elektro-lux”  d.o.o. u Murvici Donjoj. Šteta  koju je lopov pričinio 55-godišnjem vlasniku procijenjena  je oko deset tisuća kuna, a  ukrao mu više raznih artikala  za sanitarije i elektroinstalacije.
U vremenu od 1. pa do 9.  travnja nepoznati je počinitelj  provalio i u obiteljsku kuću u  Korlatu nedaleko od Benkovca. Kradljivac je otamo ukrao  razne dijelove brodskog motora oštetivši 46-godišnjeg  vlasnika za oko 400 kuna. Za  sto kuna više oštećena je  54-godišnja Zadranka u subotu ujutro kojoj je nepoznati  dugoprstić ukrao torbu s dokumentima, bankovnim karticama i nešto novca. Žena se  u trenutku krađe nalazila u  trgovini „Zoo-city” u sklopu  TC-a „Super Nova”. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi  kaznena prijava.