Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

LPG tretmani – revolucija u oblikovanju ženskog tijela

10.04.2011. 22:00
LPG tretmani – revolucija u  oblikovanju ženskog tijela


Još nas samo nekoliko kratkih tjedana dijeli do ljeta kada ćemo svoja gola tijela ispružiti na plaži na milost i nemilost svima. U borbi protiv celulita i za što ljepšu kožu ovih dana bi trebalo otići i do kozmetičarke koja će nam pomoći u borbi s ovim ženskim neprijateljem


Svake godina se ponavlja  ista priča. Žene (a u posljednje vrijeme sve češće i  muškarci) s prvim toplijim  vremenom počinju ozbiljnije  razmišljati o ljetovanju, suncu, moru… Početak travnja je  ujedno i krajnje vrijeme za  pripremu tijela za kratke haljinice, bikini i plažu. Nutricionist, teretana, estetski kirurg – sve su to adrese na koje  žene kucaju u proljeće kako  bi u nekoliko kratkih tjedana  popravile ono što se skupljalo  cijelu zimu. U borbi protiv  celulita i za što ljepšu kožu  tako treba otići i do kozmetičarke koja će nam pomoći u borbi s ovim najtvrdokornijim ženskim neprijateljem.
Nela Medić kozmetičarka  je već dvadeset godina, a  odnedavno djeluje i u Callista  City Galleria beauty centru.  Za naše čitateljice otkrila je  male i velike tajne ženske  ljepote i pripreme tijela za  ljeto.
Nela nam je predstavila  LPG tretmane koji predstavljaju revoluciju u oblikovanju ženskog tijela i postali su  nezaobilazni za žene diljem  svijeta. Za početak upozorava kako u salonima ne postoje baš tretmani  mršavljenja, ali postoje lokalizirani tretmani skidanja  masnoća u kozmetici.
Oslobodite tijelo  toksina
– U kozmetici je primarno  da se tijelo u startu oslobodi  toksina i na taj način se otvore putevi za sve ostalo.  Potom je potrebno vratiti površinsku cirkulaciju, izmjenu  tvari, hranjenje stanica kisikom, unošenje tekućine u  stanicu kako bi se organizam  pročišćavao i slično, kaže Nela. Upravo za sve ovo savršena je poznata svjetska  LPG metoda za uklanjanje  celulita.
– Riječ je o zaštićenoj metodi endermologije kojom se  tretiraju koža i potkožno tkivo. U četiri programa rade se  četiri najvažnije stvari za tijelo koje i glavni krivac što je  tijelo došlo u takvu situaciju:  drenaža, vraćanje kontura,  djelovanje na masne stanice  dubinskom masažom te  učvršćivanje kože. Kombinacijom ova četiri postupka  LPG metoda direktno djeluje  i na celulit razbijajući ga u  manje nakupine kojih se tijelo lakše rješava. Metode se  kombiniraju individualno  prema osobi, a rezultati ove  metode su odlični. Za postizanje vidljivog efekta radi  se kura koja ovisi o količni  celulita i njegovoj zapuštenosti. Nela ističe kako je optimalna brojka nekih 14 tretmana koji su pokazali odlične  učinke kod velikog broja  žena, ali naravno uvijek postoje iznimke.
Osim LPG tretmana Nela  kao jedan od načina borbe  protiv celulita preporučuje i  body wrapping tretmane koji  su pokazali odlične učinke,  ne samo u anticelulitnim tretmanima, nego i za detoksikaciju organizma, a neki  body wrapping tretmani pokazali su odlične rezultate u  olakšavanju od stresa i  opuštanju bolnih mišića. Radi se o tretmanu omatanja  tijela tijekom kojeg dolazi do  procesa zagrijavanja i bržeg i  dubljeg penetriranja tvari koje ste prethodno nanijeli na  kožu, najlakše ih je usporediti  sa svojevrsnim maskama za  tijelo.
Priprema kože za ljeto
Priprema za ljeto podrazumijeva i pripremu kože za  sunce. S obzirom da liječnici  sve češće upozoravaju na  štetna djelovanja sunca, osobito kod osoba svjetlije puti,  pred ljeto se preporučuje da  se koža na sunce pripremi  tamnjenjem u solariju. Solarij  se danas ne koristi samo za  tamnjenje nego i kao sredstvo  za djelovanje protiv alergija  na sunce i drugih neugodnih  efekata sunca. Vrijeme koje  možete provesti u solariju  ovisi o tome koliko ste prirodno tamnoputi, ali čak i  tada potreban je nadzor kozmetičarke koja će odrediti  početno vrijeme i produživati  ga ovisno o tome kako vaša  koža reagira.
– U ovom razdoblju pred  ljeto dobro je krenuti na solarij iz više razloga. Svatko bi  se trebao iskvarcati barem  nekoliko puta prije nego što  izađe na sunce jer na taj način  pigmenti izlaze na površinu,  lakše se tamni, koža će manje  izgorjeti jer je već pripremljena, a osim toga to je jako  važno zbog alergija kojih ima  često u zadnje vrijeme. Onom  kome su pigmenti izašli na  površinu neće izaći alergija  na suncu, znači svi koji imaju  alergiju najprije se kontrolirano sunčaju u solariju, dobiju pigmente i onda više  nema neželjenih i neugodnih  reakcija, savjetuje naša kozmetičarka. Također upozorava čak i u solariju treba koristiti kreme sa zaštitnim faktorom, a osobito na suncu.  Ako se odlučite za kremu za  samotamnjenje potreban je  veliki oprez jer su pigmenti  koje sadrže takve kreme često različitih nijansi pa boja  koju možete dobiti varira od  žute, narančaste pa sve do  tamnosmeđe. Potreban je  oprez jer neravnomjernim i  nepravilnim nanošenjem kreme za samotamnjenje mogu  ostaviti nepravilne mrlje na  tijelu.
 Dermatolozi već duže vrijeme upozoravaju, ne samo  kako sunce može izazvati rak  kože, nego i kako sunce  isušuje kožu i ubrzava njezino  starenje. Kada ste na plaži  svakako je preporučljivo koristiti preparate s jakim zaštitnim faktorom koji vas neće  spriječiti da potamnite, ali  spriječit će neugodne efekte  sunčanja, a nakon sunčanja  umjesto običnog mlijeka za  tijelo preporučljivije je koristiti losione za sunčanja koji  smiruju i hidratiziraju kožu.  A u salonu Nela preporučuje:
– Postoje body wrappinzi  tog tipa, koji se mogu koristiti  recimo jedanput u petnaestak  dana, tako da se koži vrati  vlažnost i elastičnost, da ona  sačuva svoj sjaj, napetost i sve  ono što izgubi na suncu. Cvijet lopoča ima fantastičan  učinak iza sunčanja za  vraćanje izgubljene tekućine,  sjaja i elastičnosti kože, a  postoje i razni drugi preparati  koji su idealni baš za tu namjenu. U svakom slučaju koji  god preparat izaberete Nela  ističe kako je najvažnije njegovati se.


Uklanjanje dlačica




Ljeti kada je koža suha i posebno osjetljiva depilacija britvicom može  biti posebno nadražujuća. Druga nuspojava britvice jest problem  kratkotrajnog učinka, a dlačice koje nam se vrate oštrije su i jače nego  ikad. Umjesto da iritirate svoju kožu svakodnevnom depilacijom  britvicom ili jakim kemijskim kremama najidealnije za ljeto su metode  depilacije voskom ili trajne epilacije, tj. lasersko uklanjanje dlačica. Kako  funkcionira lasersko uklanjanje dlačica, ali i klasična depilacija objasnila  je Bernarda Petrić, voditeljica Callista City Galleria beauty centra koja  ujedno i izvodi ova dva tretmana uklanjanja dlačica.
– Ekstra hit uklanjanja dlačica je IPL ili lasersko uklanjanje dlačica gdje  se u nekoliko tretmana, koji se izvode jedanput na mjesec postiže odličan  rezultat, a to je da dlake potpuno nestanu. To je zapravo najtrajnije  rješenje, riješi vas dlačica sigurno za nekoliko sljedećih godina, s tim da  one dlake koje se kasnije pojave na koži nisu one iste koje ste uništili, to  su tanke neprimjetne dlačice koje većina žena zanemaruje, pojašnjava  Bernarda. Također, ova metoda pogodna je i bezopasna za sva područja,  a ne primjenjuje se jedino ispod luka obrva u neposrednoj bilizini oka.  Iako tretmani traju nekoliko mjeseci Bernarda ističe kako još uvijek nije  kasno započeti s tretmanima za ljeto. Do ljeta se stignu napraviti dva do  tri tretmana i za to vrijeme, u optimalnim uvjetima, ukloni se barem 50  posto neželjenih dlačica, a tretmani se nastavljaju nakon ljeta. Svaki  tretman plaća se posebno, dok cijena ovisi o području koje se tretira pa  se tako kreće u rasponu od 100 do 2.500 kuna, a što je veće područje  veća je i cijena. Onima koji nemaju toliko novca ili ne vjeruju novim  tehnologijama uvijek preostaje vosak. Takva depilacija obično se izvodi  jednom mjesečno, a ovisno o brzini rasta dlaka može i češće. I u ovoj  soluciji dlačice se prorjeđuju te njihov korijen slabi i one samim tim  postaju slabije, a vaše noge glatke i svilene duže vrijeme bez  svakodnevnog korištenja britvice.


LJETNI MAKE UP: Manje je više


Vizažistica u salonu Callista City Galleria beauty centre Bernarda Petrić  što se make upa tiče ističe:
– Tu vrijedi ono pravilo manje je više. Upravo iz tog razloga  preporučuje se izbjegavanje pudera. Ljeti je koža prirodno ljepša zbog  tamnoputosti, a s druge strane lice se konstantno znoji i puder mu smeta.  Također preporučuje korištenje sjajnijih boja, vodootpornu maskaru i  voćni crveni ruž koji je dobar za svako doba godine. Ako baš morate  nositi make up na plažu neka to bude samo vodootporna maskara jer  šminka i more daju jako lošu kombinaciju.


Njega kose


Sunce i more mogu oštetiti vašu kosu i ostaviti je  suhom i ispucalom. Mnoge  žene pitaju se smiju li bojati  kosu i tijekom ljeta i kako se  ponašati s njom u tom razdoblju. Frizerka u Callista  City Galleria beauty centru  Nikolina Dujmović pojašnjava kako se kosa može  bojati i preko ljeta, ali u tom  razdoblju potrebna joj je dodatna njega. Njezina preporuka su maske za kosu i  sprejevi sa zaštitom od sunca. Također s obzirom da  kosu češće peremo zbog  mora zahtjeva blaže šampone i pojačanu njegu.


 


Ultrazvuk odličan za razbijanje celulita


Uz gotovo sve metode unošenja preparata u tijelo može se koristiti  ultrazvuk. Dubinskim zagrijavanjem on omekšava memebrane stanica  i povećava propusnost preparata koji se koriste iza njega.
– Dobro ga je kombinirati sa svim tretmanima jer povećava efekt svih  tretmana, a s druge strane odličan je za razbijanje celulita na nekim  mjestima gdje je on ostao nakon drugih tretmana. S njim se takav  tvrdokorni celulit može razbiti vrlo brzo, u gotovo samo dva tretmana,  kazala je Nela.


 


Akne više nisu problem


I dok su mladima, a i velikom broju ostale populacije nekad najveći  problem predstavljale akne, Nela ističe kako one više ne moraju biti ničiji  problem. Akne su bolesno stanje kože koje se danas prilično lako liječi,  a takvo stanje osobito je preporučljivo liječiti prije ljeta i jakog sunca.
– Lica s aknama moraju se tretirati tijekom cijele godine, međutim,  danas postoji rješenje za akne i više ne morate dugoročno imati taj  problem s aknama. Kad postoje upalni procesi, onda se oni liječe.  Danas postoje odlični preparati koji uz dermoabraziju djeluju na akne i  ako se kombiniraju, recimo s ultrazvukom, taj problem se vrlo lako  rješava.


Njega lica


Savjete za pripremu i njegu kože prije i tijekom ljeta završavamo  njegom lica koje je u sunčanim radobljima gotovo uvijek izloženo  utjecaju sunca.
– Obavezno treba dobro očistiti lice i treba ga dobro hidratizirati. Ako  lice niste pravilno njegovali tijekom zime, ono ostane jako dehidratizirano i osjetljivo. Takvo lice može dobiti pigmentacije na suncu, ne  može ravnomjerno potamniti i sve što stavljate na takvu kožu se ne  upija, pojašnjava Nela. A kako lice pravilno pripremiti i hidratizirati za  sunce? Nela za početak savjetuje dobar piling ili tretman mikrodermoabrazije koji uklanja površinski sloj stanica. Tek tada vaše lice  spremno je za zaštitu kremama sa zaštitnim faktorom i ostale preparate  kojima ćete ga njegovati.