Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zebić: Nemamo kvalitetu za dominaciju na Stanovima

10.04.2011. 22:00
Zebić: Nemamo kvalitetu za dominaciju na Stanovima


Otvorili smo kako se samo poželjeti može. Gol u prvoj minuti donio nam je sigurnost za nastavak utakmice. No, ne bi to bilo to da ne pokvarimo sve s greškom koja nas je koštala na kraju pobjede. Najiskusniji u našim redovima, Skočibušić, poklonio je Osijeku povratak u utakmicu i ono malo vjere koju smo dobili tim ranim vodstvom, naglo je isparilo – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


Pobjede u posljednje vrijeme i nisu tako često pojava kod nogometaša Zadra u koji su protiv Osječana  morali na kraju biti zadovoljni  i s remijem. Jer je moglo vrlo  lako završiti i s porazom da se  nije ispriječila nespretnost gostiju u završnici utakmice. Na  konferenciji za novinare domaći strateg, Dalibor Zebić  nije mogao biti zadovoljan kako je njegova momčad izgledala u 90 minuta na terenu.  Već duže vrijeme Zebić upozorava da nemaju kvalitetu za  dominaciju na Stanovima, a  onda nema ni pobjeda.
– Otvorili smo kako se samo  poželjeti može. Gol u prvoj  minuti donio nam je sigurnost  za nastavak utakmice. No, ne  bi to bilo to da ne pokvarimo  sve s greškom koja nas je  koštala na kraju pobjede. Najiskusniji u našim redovima  Skočibušić poklonio je Osijeku povratak u utakmicu i  ono malo vjere koju smo dobili tim ranim vodstvom je naglo isparilo. Nakon tog izjednačenja smo ponovno pokazali da ne posjedujemo potrebnu kvalitetu da se nametnemo s dominacijom na svom  terenu. Nedostajalo je povezanosti u srednjem redu, a  opet se pokazao kronični problem s napadačima i tu ćemo  trebati djelovati kako bi se  uspjelo popraviti postojeću situaciju. Mršić je morao igrati  u špici sa Santinijem, no nismo  imali tu igru prema naprijed  kojom bismo stisnuli protivnika na njegovu polovicu, pa  su Osječani lakše dolazili do  situacija za napad koje su  srećom promašivali – rezignirano će Zebić nakon utakmice  koja nije ponudila bodovno  olakšanje u smislu borbe za  ostanak u ligi.
– Nema zadovoljstva nakon  ovako odigrane utakmice u  kojoj smo mogli ostati i bez  tog jednog boda. Na kraju je  remi realnost te ćemo morati  u preostalih šest kola pokazati  puno više, pogotovo u našim  domaćim utakmicama kako bi  uspjeli u naumu ostanka u ligi.  Bit će izuzetno teško, jer nam  slijedi gostovanje u Šibeniku,  a onda nas čekaju dvije u nizu  na Stanovima gdje trebamo  tražiti iskupljenje za loše rezultate u posljednje vrijeme.
Zadovoljniji je ipak bio gostujući trener Branko Karačić, jer bod sa Stanova je  uvijek dobar pogotovo kada se  uzme u obzir da sedam godina  Slavonci nisu pobijedili u Zadru. Stoga je remi prihvatljiv  za Karačića, iako je moglo biti  i još plodonosnije za njih da  su u posljednjoj trećini utakmice iskoristili neke prilike  koje su imali za odlazak na  1:2.
– Došli smo na Stanove s  ogromnim respektom, jer smo  znali da nije lako doći do boda  na ovom za nas uvijek teškom  terenu. Šok je nastupio u prvoj  minuti kada smo primili taj  prvi gol, no moji igrači su ipak  ostali pribrani te smo dobrom  igrom uspjeli doći vrlo brzo do  izjednačenja. Postajali smo  sve opasniji u drugom poluvremenu, jer smo znali da će  Zadrani biti sve nervozniji kako bude utakmica odmicala.  Imali smo nekoliko velikih  prilika za vodstvo, no nismo  bili pravi u realizaciji. Poništen nam je gol za kojeg još  treba vidjeti analizu Oka sokolova, ali definitivno nas i  ovaj osvojeni bod čini zadovoljnima – kazao je na kraju  trener Osijeka.