Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

“Bel canto” uz Ivana Dražovića

10.04.2012. 22:00
“Bel canto” uz Ivana Dražovića


Mladi zadarski tenor Ivan Dražović predstavlja večeras u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar svoj prvi samostalni CD album pod nazivom “Bel canto”. Tom prigodom mladi će pjevač održati humanitarni koncert, a sav novac od ulaznica, po cijeni od 30 kuna, bit će doniran učenicima i djeci s poteškoćama u razvoju OŠ “Voštarnica”.
– Moj cilj je da predstavim prvi samostalni album, pomognem djeci i prenesem ljudima ljubav prema klasičnoj glazbi i pjesmama koje izvodim, rekao je Ivan, čija je osobna želja da koncert bude humanitarnog karaktera.
Na prvom Ivanovom CD-u nalazi se deset klasičnih arija: Core’n grato, Mattinata, E lucevan le stelle, Nessun dorma, Granada, Santa Lucia, O sole mio, Ave Maria, O surdato’ nammurato i Mamma. U programu večeri sudjelovat će i Glazbena škola Blagoje Bersa sa svojim klasičnim programom u kojem će nastupiti profesori Ivan Vihar i Melita Ivković na gitarama, plesači Odjela za klasični balet pod vodstvom prof. Sanje Petrovski, mlada glazbenica Mirjana Šimunić na violini te gost iznenađenja.
Mladi ambiciozni pjevač šesnaestogodišnji je učenik Srednje strukovne škole u Zadru, a njegov prvi album u koji je uložio mnogo truda, rada, entuzijazma i volje u prodaji je već od sutra po cijeni od svega 50 kuna. Prije kupnje na koncertu se možete uvjeriti u kvalitetu Ivanova glasa.
– Uzbuđen sam, ipak je to moj prvi samostalni album. Drago mi je da mogu nekome pomoći. Nije važno koliko će ljudi danas doći, dođe li ih pet ili petsto ja ću jednako otpjevati i održati koncert za pamćenje, zaključuje Ivan.