Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dokaz da mladi mogu, hoće i znaju!

10.04.2012. 22:00
Dokaz da mladi mogu, hoće i znaju!


– Imenom izložbe šaljemo poruku ljudima da svoje osjećaje i unutarnje nemire izraze, izbace na papir ili u nekom drugom obliku i oslobode se toga, rekla je Katarina


“Izađi iz okvira” poručio je mladi dvojac Josip Kresović i Katarina Nekić svojom izložbom otvorenom u Muzeju grada Zadra povodom obilježavanja ovogodišnjih Dana županije.
– Cjelokupni opus naših radova preko nadrealizma, portreta, fotografija…želi vam izravno reći da na trenutak zaboravite na sve loše vijesti i ostanete u kontaktu s kreativnim djetetom u sebi, rekao je Josip, a s njim se složila i Katarina koja je brojnim okupljenim posjetiteljima poručila:
– Imenom izložbe šaljemo poruku ljudima da svoje osjećaje i unutarnje nemire izraze, izbace na papir ili u nekom drugom obliku i oslobode se toga.
Josip Kresović student je 2. godine studija psihologije na Sveučilištu u Zadru te je bivši učenik Gimnazije Vladimira Nazora dok je Katarina maturantica iste škole. Stoga ih je na otvorenju pozdravio, uz brojne pohvale, i ravnatelj Gimnazije Rade Šimičević.
– Neobično mi je drago da kao ravnatelj škole mogu predstaviti dvoje ljudi koji su doista izišli iz okvira, ali u onom pozitivnom afirmativnom smislu. To je još jedan dokaz da mladi mogu, hoće i znaju samo im treba dati šansu, kazao je Šimičević. Također je mladom dvojcu obećao i u budućnosti svoju podršku i podršku Gimnazije u njihovim budućim izložbama kojih će, kako je zaključio, zasigurno još mnogo biti.
– Želim vam da imate nemirni duh i dalje, ali kreativan, i da budete uzor nekima koji su ostali iza vas u Gimnaziji Vladimira Nazora, zaključio je Šimičević.
Predstavnica Zadarske županije Renata Vuksan istaknula je, otvarajući izložbu, kako u svojoj manifestaciji Dani županije Zadarska županija uvijek rado surađuje sa srednjim školama nizom izložbi koje priređuje trudeći se da upravo učenicima daju šansu da pokažu sve ono dobro što se u županiji događa.
Već na prvi pogled na izložene primjerke jasno je da mladom dvojcu talenta ne nedostaje, a s obzirom na broj posjetitelja otvorenja ne nedostaje im ni podrške prijatelja koji su sa zanimanjem razgledali izložbu.