Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bolnica u vremeplovu dugom 80 godina

Autor: Velimir Brkić

10.04.2013. 22:00
Bolnica u vremeplovu dugom 80 godina

Foto: Velimir BRKIĆ



Ova iznimno zanimljiva postava predstavlja zapravo život i rad ove ustanove kroz vrijeme od njezine izgradnje 1932. godine do danas, poput svojevrsnog vremeplova, naglasio je Samardžić


U biogradskom Zavičajnom muzeju otvorena je izložba pod nazivom “Specijalna bolnica za ortopediju, u ulozi zdravlja žitelja Biograda i šire okolice”. Riječ je o izložbi koju su u suradnji sa Zavičajnim muzejom priredili djelatnici biogradske Specijalne bolnice za ortopediju, a u sklopu obilježavanja Županijskih dana.
U prigodnom slovu ravnatelj muzeja Draženko Samardžić je izrazio zadovoljstvo što se u prostoru muzeja nudi i nešto drugačiji izložbeni sadržaj, poput ovog koji je posve drugačiji od dosadašnjih, međutim, ništa manje zanimljiv.
– Ova iznimno zanimljiva postava predstavlja zapravo život i rad ove ustanove kroz vrijeme od njezine izgradnje 1932. godine do danas, poput svojevrsnog vremeplova, naglasio je Samardžić.
Izložbu su otvorili dr. med Josip Kraljić, županijski pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb te dr. med., sped. ortoped Branko Uhoda, ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju.