Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Gitaristi za koncertnu dvoranu

Autor: Z L

10.04.2013. 22:00
Gitaristi za koncertnu dvoranu

Foto: Vedran SITNICA



U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održan je koncert dvaju mladih zadarskih gitarista i profesora u Glazbenoj školi Blagoje Bersa, Melite Ivković i Ivana Vihara.
Koncert nazvan Večer gitara dio je ciklusa Mladi zadarski glazbenici Koncertne sezone HNK Zadar, a prihod od koncerta namijenjen je akciji Lions kluba “Za koncertnu dvoranu u Kneževoj palači!”
Prihod od prodanih ulaznica namjenski će otići u fond za spomenutu akciju koja će svojim djelovanjem jednim dijelom pomoći upravo mlade generacije glazbenika koji u Gradu još uvijek nemaju adekvatan prostor za koncertiranje.
Na repertoaru zadarskih gitarista našla su se djela brazilskog suvremenog majstora Egberta Gismontija, španjolskih nacionalnih skladatelja Isaaca Albeniza i Joaquína Rodriga, velikana europskog baroka Johanna Sebastiana Bacha i miljenika argentinske povijesti glazbe, neodoljivog Ástora Piazzolle.
Ovaj zahtjevan i istodobno dopadljiv gitarstički repertoar Melita Ivković i Ivan Vihar priredili su za široki spektar publike – od učenika glazbene škole, preko glazbenih amatera sve do istančanih ljubitelja najprofinjenijeg gitarističkog repertoara.