Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Idemo utakmicu po utakmicu, bez euforije

Autor: Roman Morović

10.04.2013. 22:00
Idemo utakmicu po utakmicu, bez euforije

Foto: Marin GOSPIĆ



Imamo puno toga za rješavati u hodu. Nerado upadam u euforična stanja i mislim da je to najveća opasnost u ovom našem zadarsko-splitskom mentalitetu. Moramo biti čvrsto na zemlji i kao do sada ići utakmicu po utakmicu – ističe trener Zadra
Ishod trećeg  ovosezonskog dalmatinskog  derbija bio je očekivan. Iako  je Zadar na Gripe doputovao bitno oslabljen, bez nominalno prvog razigravača,  šutera i centra, i dalje je bio  višestruko kvalitetniji od  potpuno pomlađenog sastava Splita. “Žuti” su zaigrali s  osam igrača, kojima je prosjek godina jedva preko 20, a  trojica su još uvijek juniori. I  takvi su, uglavnom zahvaljujući iskusnijem trojcu  Siriščević, Sobin, Kraljević,  te povratniku Katiću, pružili  solidan otpor u prvom poluvremenu. Ipak, Zadar je u  nastavku ritmom i kvalitetom uspio prelomiti susret i  bez pritiska odraditi posljednju dionicu. Ante Nazor je  nakon utakmice prvo čestitao svojim igračima na  važnoj pobjedi, ali onda i  svojim Splićanima.
– Igrali su kvalitetno. Presudilo je to što smo imali  veću rotaciju igrača da ustrajemo u pritisku. Odigrali  smo malo nervozno u nekim  segmentima igre. Nekada ni  onaj naš radni dio, koji smo  naglašavali u pripremi, nije  bio baš najbolji. Na tome  trebamo i dalje raditi – rekao  je trener Zadra nakon što je  drugi put s Gripa otišao kao  pobjednik.
Premda nerado ističe pojedince, Nazor je ovaj put  kazao:
– Malo je štekala organizacija igre i osjetila se nervoza, ali moram pohvaliti  Tonija Prostrana, koji je  odradio vrhunski posao. Taj  segment našeg posla mi je  najdraži, kada igrači nakon  problema reagiraju na tako  kvalitetan način, poput Olivarija prošlu ili Prostrana  ovu utakmicu. To me najviše  veseli.
Što se Zadra tiče, druga  uzastopna pobjeda ostavila  ga je na diobi drugog mjesta  Lige za prvaka s omjerom  3-1, koliko imaju i Cedevita  i Jolly. Trenutačno vodeća i  jedina neporažena je Cibona.
Može li Zadar i do startne  jedinice uoči doigravanja?
– Ne bih o tome. Imamo  puno toga za rješavati u hodu. Nerado upadam u euforična stanja i mislim da je  to najveća opasnost u ovom  našem zadarsko-splitskom  mentalitetu. Moramo biti  čvrsto na zemlji i kao do  sada ići utakmicu po utakmicu – istaknuo je Nazor.
Mladen Erjavec je čestitao Zadru na zasluženoj  pobjedi i nije mogao mnogo  zamjeriti svojim mladićima.
– Prvo poluvrijeme smo  odigrali jako dobro,  međutim, zbog niza okolnosti smo primili previše  koševa u posljednjim sekundama napada i četvrtina. U  drugom poluvremenu nismo  bili pravi. Vidjelo se da nam  nedostaje rotacija i kvaliteta  na agresivnost Zadra. Oni  su iskontrolirali utakmicu i  mirno je priveli kraju.
Erjavec je na kraju  istaknuo još nešto.
– Treba odati priznanje  igračima obje momčadi, jer  se cijelu sezonu bore za  opstanak, a vjerujte mi, to  je jako teško.