Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U Hrvatskoj se samo smjenjuju desno i lijevo krilo iste oligarhije

Autor: Valentina Mlađen

10.04.2013. 22:00
U Hrvatskoj se samo smjenjuju desno i lijevo krilo iste oligarhije

Foto: Vedran SITNICA



S ovim izborima se neće ništa promijeniti u RH-a, ali pokažimo već sada da je nova snaga na pomolu, snaga koja proizlazi iz naroda koji je obespravljen, ponižen i opljačkan, ali na kraju ipak osviješten – Ivan Poljaković


Stranka HRAST  u borbi za mjesto u EU parlamentu okrenula se, kako je  istaknuto tijekom njihova  promotivnog skupa, narodu  čiji glas žele biti u Europi.  Svoj program za Europski  parlament predstavili su u  prostorijama Udruge političkih zatvorenika, a osim  programa HRAST je predstavio i kandidata dr. Ivana  Poljakovića.
Prvi hrvatski izbori za EU  parlament donijeli su nekoliko iznenađenja na političkoj sceni, pa su tako stranke koje su do tada bile izrazito protiv Europske unije  odlučile kandidirati se za  zastupnike u parlamentu iste. Ivo Bubičić, dopredsjednik HRAST-a za Zadarsku  županiju pojasnio je što ih je  potaknulo da promijene  mišljenje.
– Znate da smo mi na neki  način bili protiv ulaska u Europsku uniju i to zbog mnogih okolnosti, kao što su stopa nezaposlenosti, nesređeno gospodarstvo, pad  standarda, inflacija i drugi  faktori koji nisu uvjet da se  uđe i nisu garancija da će se  naš glas čuti. Znamo da su u  Hrvatskoj odnosi snaga podijeljeni na dvije stranke i  zato smo sastavili listu s koje  se nadamo da ćemo bar s  jednim članom ući u parlament kako bi se čuo glas  naroda, običnog maloga hrvatskog čovjeka, pojasnio je  Bubičić naglasivši kako se  neće ići u Bruxelles po  mišljenje, aludirajući na sadašnju i prijašnju vlast, već  će se to mišljenje Bruxellesu  prezentirati pa nek čuju da  ima neka stranka koja ne  misli kao oni, zaključio je.
Na listi HRAST-a za EU  parlament predstavljeno je  12 kandidata od kojih je Zadranima najpoznatiji Ivan  Poljaković, jedini kandidat  HRAST-a s područja Zadarske županije koji se predstavio na promotivnom skupu pozdravivši okupljene  pomalo neobično za političke skupove – Hvaljen Isus  i Marija!
– Ja sam katolik, Hrvat i  otac; ja nisam agnostik, Europljanin i roditelj A. Iako  upravo to ova vlada od nas  hoće napraviti, ako ne može  agnostika, onda makar katolika koji će svoju vjeru  držati unutar četiri zida kao  u komunizmu, e pa to neće  ići, žestoko je započeo Poljaković poručivši onima koji  katolike ne vole da ulaskom  u EU mogu birati u koju će  zemlju otići.
Poljaković je ustvrdio kako u Hrvatskoj već 14 godina  nije došlo do promjene vlasti, samo se smjenjuju desno i  lijevo krilo iste oligarhije, no,  istaknuo je, narod je  pročitao spregu desnog i lijevog plućnog krila iste protunarodne i protuhrvatske  vlasti.
Svjestan je ipak i Poljaković, kao i većina političara,  kako je hrvatskim građanima dosta politike i političara  i domaćih izbora, te da će na  izbore za Europski parlament izići tek mali broj njih.