Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U predsjedništvo bi Glasovac, Sabljar-Dračevac i Polovina Lungo

10.04.2016. 22:00
U predsjedništvo bi Glasovac, Sabljar-Dračevac i Polovina Lungo


Predsjednica zadarskog SDP-a Sabina Glasovac kandidatkinja je za člana predsjedništva SDP-a. No, prema utvrđenoj listi za 13. konvenciju SDP-a, iz Zadarske županije su svoju kandidaturu istakli i predsjednica županijskog SDP-a Renata Sabljar Dračevac i Duško Polovina.
Riječ je o, blago rečeno, tri suparničke kandidature koje svjedoče o podijeljenosti koja vlada u rukovodstvima SDP-a zadarskog kraja. Za razliku od ostala dva zadarska kandidata, Sabina Glasovac prema dobro upućenima, ima najviše izgleda za ulazak u predsjedništvo jer je na prošlim unutarstranačkim izborima zagovarala ponovni izbor predsjednika SDP-a Zorana Milanovića. Renata Sabljar Dračevac bila je zagovornik Milanovićevog protukandidata Zlatka Komadine i “gubitničke” struje čiju će političku sudbinu umnogome označiti i predstojeća konvencija. Polovina je pak stranački “enfant terrible”, bez značajnijeg utjecaja koji nije uspio skupiti dovoljan broj potpisa za utakmicu u kojoj su glavnu riječ vodili Milanović i Komadina. S “bojnim” pokličem “Pomladimo politiku!” Polovina se pokazao više kao stranačko zločesto dijete nego kao ozbiljan političar.
Bilo kako bilo sa zadarskim akvizicijama u predsjedništvu SDP-a, teško da će doći do značajnijih pomicanja u rejtingu ove stranke na zadarskom području, na kojem SDP i dalje bezuspješno pokušava doći na vlast.