Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Belančić novi vođa akrobatske grupe “Krila Oluje”

10.04.2017. 22:00
Belančić novi vođa akrobatske grupe “Krila Oluje”


Natporučnik Darko Belančić postao je jučer novi vođa akrobatske grupe “Krila Oluje”. Primopredaja vođenja grupe između natporučnika Belančića i starog zapovjednika, pukovnika Damira Barišića organizirana je u prostorijama “Krila Oluje” u Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze u Zemuniku. Primopredaji su uz pilote grupe nazočili zapovjednik 93. zrakoplovne baze brigadir Karol Lučan, zapovjednik Eskadrile aviona pukovnik Željko Harapin i dosadašnja članica grupe bojnica Diana Doboš.
Tom prigodom brigadir Lučan zahvalio je pukovniku Barišiću za izniman doprinos u vođenju grupe, te zaželio uspjeh natporučniku Belančiću. Pukovnik Barišić bio je član “Krila Oluje” 2004.-2012. te od 2015. do danas, pri čemu je zabilježio ukupno 121 nastup, od čega 86 u ulozi vođe grupe.
– Nakon gotovo 13 godina od svog prvog leta u akrobatskoj grupi mogu reći da sam zaista ponosan i zahvalan na svakom trenutku provedenom u Krilima Oluje. Želio bih zahvaliti svim dosadašnjim članovima grupe na njihovom doprinosu u djelovanju grupe, bila mi je čast i užitak sa svima njima letjeti u grupi kao pilot i vođa grupe. Posebno sam ponosan na ovu mladu postavu koja je preuzela veliku odgovornost u najzahtjevnijem trenutku i u manje od godinu dana od ulaska u “Krila Oluje” došla do osvajanja glavne nagrade na najprestižnijem vojnom aeromitingu na svijetu. Siguran sam da će i pod vođenjem natporučnika Belančića Krila Oluje nastaviti na najbolji mogući način promovirati OSRH u zemlji i svijetu, kao što smo to vrlo uspješno radili proteklih 12 godina svog postojanja, naglasio je pukovnik Barišić.
Damir Barišić će uz dužnost zamjenika zapovjednika Eskadrile aviona nastaviti pružati potporu grupi kao savjetnik. Belančić je zahvalio Barišiću za neizbrisiv trag koji je ostavio u povjesnici Krila Oluje.
– Privilegij je biti pilotom „Krila Oluje”, a s novom pozicijom vođe grupe dolazi i velika odgovornost”, poručio je natporučnik Belančić.