Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Hajduku derbi

Autor: Z L

10.05.2010. 22:00
Hajduku derbi

Foto: Filip BRALA



Od županijskih trećeligaša Velebit i Primorac su kod kuće uzeli tri boda, dok su Raštane bile slobodne i na taj način ostale bez prvog mjesta.
Velebit je odigrao vrlo dobru utakmicu. Gosti iz Unešića su ih naljutili, pošto je Borozan u 27. pogodio za vodstvo, no već tri minute kasnije Dado Klapan je pogodio za izjednačenje, a točku na “i” stavio je mladi Anđelko Srzentić.
Primorac i dalje pobjeđuje. Tako je bilo i u srazu s Konavljaninom, kada su postigli tri zgoditka.
Parovi idućeg kola: Raštane – Hrvace, Uskok – Primorac, Primorac 1929 – Velebit, Konavljanin – GOŠK, Neretva – Dugopolje, Jadran LP – Neretvanac, Zmaj – Jadran KS, Omiš – Dinara. Zagora je slobodna.
Četvrta HNL – jug, podskupina A
U derbiju kola u Raštanima Hajduk je bio bolji od domaće Zrmanje. Hajduci su bili razigrani i zasluženo odnijeli pobjedu. Uvjerljiv je u ovom kolu bio Sabunjar koji je na Bagatovu igralištu porazio SOŠK-a. Vratio se Galovac bodom protiv vrlo dobre momčadi Rudara. Pažani su poveli, no Vodičani su okrenuli utakmicu i došli do pobjede. Polača i Krka odigrali su dobru utakmicu, no bez pobjednika, dok je Dragovoljac odnio sva tri boda iz Drniša zgoditkom Vanje u 90. minuti.
ŽNL
U 26. kolu strijelci su bili zaista raspoloženi pa je tako u osam utakmica postignuto 37 golova, što je u prosjeku nešto više od pet po utakmici. U središtu pozornosti bile su utakmice četiri klubova s vrha ljestvice koji su svi bili uspješni te je razmak među njima u rasponu od tri boda. Kao domaćin slavila je vodeća Škabrnja 3:2 u srazu s Paklenicom. Domaći su do poluvremena imali 2:0, a u nastavku redaju se prigode s obje strane, ali su bodovi ipak ostali na Vlačinama. Kao domaćin uspješan niz nastavila je i Gorica koja je na Jamorini svladala NOŠK 3:0 i pored toga što su u drugom poluvremenu gosti imali više prigoda, međutim, nisu uspjeli realizirati niti jednu. Zlatna luka i Pakoštane bili su uspješni u gostima. Pakoštanci su nakon bolje igre u drugom dijelu uspjeli nanijeti poraz Novoj zori rezultatom 2:1 zahvaljujući pogocima Vujevića od kojih je jednog dao iz kaznenog udarca. Zlatna luka se pak prošetala kroz Crno nanijevši Dalmatincu zaista visok poraz 6:0. Tvrda borba vodila se do polovine drugog dijela da bi tada domaći u pet minuta primili tri gola, a u finišu susreta još tri.
Rekordnu pobjedu u ovom kolu postigli su nogometaši Croatije. Turanjci su sa svog terena neočekivano visoko 7:1 ispratili Podgradinu. Vodstvo od 1:0 iz prvo poluvremena domaći su u nastavku oplemenili s čak još šest golova od kojih je u finišu susreta Frane Potočnjak polučio tri. U Glavici nogometaši Vrčeva nisu uspijevali realizirati svoje prigode pa je u nastavku Dragan Fabijan s hat-trickom donio pobjedu Zemuniku. Na igralištu Bagat veliku bitku vodili su Arbanasi i Velebit. Domaći su prvi poveli, a nakon izjednačenja Velebit je uspio dva puta povesti (2:1, 3:2) da bi pred kraj utakmice preko Vučenovića i Kresovića Arbanasi za jedan gol više bili uspješniji. U srazu Bibinja i Debeljaka istaknuli su se veterani, vratar domaćih vremešni Roko Šimunić, a s druge strane vječno mlad Bruno Torbarina koji je pored teške zadaće u obrani uspio postići izjednačujući pogodak.
 


Četvrta HNL – jug, podskupina A


Polača  49, Hajduk 46, Krka 42, Dragovoljac 37, Sabunjar 31, Zrmanja 30, Vodice 29, DOŠK 28, Rudar 25, HV Posedarje 22, Pag 20, Galovac 16, SOŠK 9.
Parovi idućeg kola: HV Posedarje – Polača, Krka – Sabunjar, SOŠK – Pag, Vodice – DOŠK, Dragovoljac – Galovac, Rudar – Zrmanja.




ŽNL


DALMATINAC – ZLATNA LUKA 0:6
CRNO – Igralište Dalmatinca. Sudac: Zvonimir Sinovčić. Pomoćnici: Zdenko Bakarić i Petar Martić. Strijelci: 0:1 Smolić (62), 0:2 Pavin (63), 0:3 Morović (68), 0:4 B. Brkić (79), 0:5 Barić (81), 0:6 Sudinja (87).
DALMATINAC: M. Grgurović, Ma. Grgurović, Ćustić, Vujević, Blagdanić, Musap, Križek (od 82. Bašić), Števanja, Pupovac (od 86. Marnika), Janković, Čirjak. Trener: Mate Grgurović.
ZLATNA LUKA: Dijan (od 82. D. Gašparović). Grginović (od 37. Smolić), D. Brkić, Nadinić, Morović (od 72. K. Oljica), T. Gašparović, M. Oljica (od 64. Sudinja), Mihić, Strenja (od 46. B. Brkić), Pavin, Barić.
Domaći nogometaši dobro su se držali dok su imali snage. Od polovice drugog poluvremena krenula je kanonada pogodaka prema vratima Dalmatinca koju je otvorio Smolić, a zatvorio Sudinja.
BIBINJE  – DEBELJAK 1:1
BIBINJE – Igralište Franko Lisica. Sudac: Neven Šimunac. Pomoćnici: Nevenko Zdrilić i Ante Zubči. Strijelci: 1:0 Sikirić (20), 1:1 B. Torbarina (73).
BIBINJE: R. Šimunić, S. Iglić, R. Iglić, Buigarija, Medun, M. Šimunić, Dragaš, M. Režan (od 60. Mikulić), H. Režan, Sorić (od 48. Z. Režan), Sikirić (od 24. S. Šimunić). Trener: Nado Kovačević.
DEBELJAK: Rogoznica, Dražić, L. Torbarina, M. Torbarina, B. Torbarina, Mi. Strenja, S. Smolić, A. Smolić, Jerak, Pavić, Marinović. Trener: Željko Frka.
U vrlo tvrdoj i borbenoj utakmici klubovi su zasluženo podijelili bodove. Domaćima je pripalo prvo poluvrijeme, a gostima drugo. Pogodak za domaće postigao je Stipe Sikirić iz slobodnog udarca, a u nastavku je također iz slobodnog udarca izjednačio kapetan Debeljačana Bruno Torbarina.