Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Treće mjesto najveća nagrada

Autor: Andrija Dešpoja

10.05.2010. 22:00
Treće mjesto najveća nagrada

Foto: Sebastian GOVORČIN



Zadranin Vedran Vujević ostvario je odličan rezultat na brdskoj utrci u Skradinu koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske u A6 klasi. Od lani kad je odvozio dvije utrke i ostvario treće mjesto na Grobniku, u prvom ovosezonskom pokušaju došao je do postolja i tako dobio veliki vjetar u leđa za nastavak sezone gdje ga već za dva tjedna očekuje novi ispit u zaleđu Trogira.
– Utrka u Skradinu mi je bila prva utrka sezone i nisam imao nikakva očekivanja. Na kraju sam završio kao treći u svojoj klasi, što je optimalan rezultat gledajući konkurenciju koja ima puno bolje automobile. Tako da sam već sada svjestan da ne mogu nikako biti u vrhu na kraju prvenstva, jer ipak za tako nešto jaka logistika. Ipak, ljubav prema ovom sportu me goni da nastavim tako da želim napredovati iz utrke u utrku, a sljedeće sezone bi to moglo i trebalo biti na jednoj višoj razini – na prvu će Vujević.
Automobilizam je sport za imućnije što će i sam potvrditi Vujević koji je imao veliku muku stići do Skradina. Sve je vrlo skupo od samog automobila, preko troškova do utrka u kojima postoji opasnost da se troškovi enormno povećaju.
– Automobilizam je moja velika strast i nebrojeno puta su me moji bližnji znali upitati jesam li uopće normalan što tolike novce ulažem u sve to. Poznato je da je ovaj sport za imućne ljude koji se ne moraju brinuti za svoju egzistenciju, dok je kod mene slučaj takav da jedva spajam kraj s krajem, ali ne odustajem. Vozim iznajmljenog Pola za koji me košta 5.000 kn mjesečno, s tim da ga moram vratiti onakvog kakvog sam i uzeo. Danima prije utrke nisam spavao ni jeo od uzbuđenja koje me obuzimalo. Neizvjesnost je bila još i veća, jer do posljednjeg trenutka nisam znao hoću li moći skupiti sredstva i da na kraju nije bilo pomoći od prijatelja Ivana Lisice ne bih ni nastupio u Skradinu. Ovim putem bih mu zahvalio od srca – u jednom dahu kazat će Vujević koji planira nastaviti s ovim sportom puno ozbiljnije od sljedeće sezone kad očekuje da će se naći pokoji jači sponzor s kojim bi sve bilo lakše financijski izdržati.
– Sljedećih sezona volio bih napraviti korak naprijed i ući puno ozbiljnije u sezonu. Za to će mi biti potreban bolji automobil što otvara pitanje sredstava za koje će se morati naći dobre sponzore. Nadam se da će se sve razvijati u tom pravcu, jer mi je velika želja nastaviti s ovim sportom u kojem se nalazim već dugi niz godina, još od dana provedenih u momčadi poznatog zadarskog automobilista Roberta Nikpalja – zaključio je Vujević.