Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Može li i četvrti put pasti Zabok?

10.05.2011. 22:00
Može li i četvrti put pasti Zabok?


Njima će ova utakmica biti jedina prilika da ugrabe pobjedu i stoga očekujem da će domaćin uložiti maksimalne napore kako ne bi sa 14 poraza završio sezonu – kaže Plantak


Liga za prvaka, barem onaj dio prije doigravanja, ulazi u svoju samu završnicu. U posljednjem tjednu igraju se još dva kola, a košarkašima Borik-Puntamike nakon domaćeg ogleda kontra Zadra predstoji posljednje gostovanje u Bedekovčini kod Zaboka koji još uvijek ne zna za pobjedu u 12 kola. Trener Puntamičana Neven Plantak priželjkuje dobru utakmicu i ukupno četvrtu pobjedu nad Zabokom ove sezone. No, za tako nešto trebat će uložiti mnogo energije koja polako kopni kako naporna sezona ide svom završetku.
– Idemo u goste Zaboku koji nema još uvijek pobjedu u Ligi za prvaka. Taj podatak može biti varljiv po nas, jer su Zabočani odigrali dosta utakmica u egalu, pogotovo s Alkarom i Splitom na svom terenu. Njima će ova utakmica biti jedina prilika da ugrabe pobjedu i stoga očekujem da će domaćin uložiti maksimalne napore kako ne bi sa 14 poraza završio sezonu – kaže Plantak.
Zabok je najbolja mušterija Puntamičana ove sezone. U sva tri međusobna ogleda Zadrani su uzdignutih ruku napuštali parket.
– Iako smo ih triput dobili sve to ne vrijedi ništa pred ovu utakmicu. U dvije od te tri utakmice Zabok nas je držao u egalu do same završnice što potvrđuje da se radi o momčadi koja je u rangu s nama. Nama ovo gostovanje dolazi u nezgodan trenutak, jer smo odradili pet najtežih utakmica i pitanje je koliko energije imamo za ove dvije posljednje utakmice. Idemo probati odigrati najbolje što možemo, a rezultat nam nije u prvom planu koliko god bi željeli uzeti još koju pobjedu do kraja natjecanja.
Energija je upitna, motivacija je još uvijek na visokoj razini.
– Malo smo se ispuhali nakon svih ovih teških utakmica koje su iza nas u proteklih mjesec i pol. Imali smo najteži raspored od svih. Igrali smo u dva navrata po pet u nizu, a najjačim sastavima u Hrvatskoj i to je sigurno ostavilo velikog traga na fizičkoj potrošnji kod mojih igrača. Motivacija nikad nije bila upitna, no nije se dovoljno samo motivirati već je potrebna i energija koja nam polako kopni kako se sve bliži završetku.
Zabok?
– Svjesni smo da nas večeras u Zaboku očekuje protivnik koji će žarko željeti pobjedu i poznavajući njihovog trenera učinit će sve da nas pokušaju pobijediti. Puno se rotiraju tijekom utakmice, a u momčadi imaju nekolicinu iskusnih igrača poput Leža, Peklarića i Perinčića koji predvode njihove mlade igrače. Naš recept je dosta rotacije, na nesreću imamo problema s Jurom Ružićem koji je upitan za nastup, no pored toga idemo odigrati dobru utakmicu – za kraj je kazao Plantak.
 


Marić: Umorni, ali motivirani




Svjesni su i igrači Borik-Puntamike da ih u Bedekovčini večeras ne očekuje nimalo lagana utakmica, iako stanje na ljestvici i učinci ovih dviju momčadi ne bi tako sugerirali. Zabok još ne zna za pobjedu i stoga će biti motivirani da to i ostvare baš protiv Puntamičana, jer u posljednjem kolu idu u goste lideru Cedeviti. Petar Marić priželjkuje i četvrtu pobjedu do koje će biti puno teže doći nego u prva tri navrata.
– Ove sezone smo ih sva tri puta dobili, pogotovo je bila upečatljiva ona prva na njihovom terenu na početku A-1 lige, no ne mislim da će biti jednostavno to sve ponoviti. Znamo da će gristi protiv nas kako bi uzeli tu pobjedu, a mi im naravno nećemo to tek tako dopustiti. Pokazali smo dosad da smo bolji, no nakon 12 odigranih kola u teškoj po nas Ligi za prvaka teško je bilo što prognozirati. Umorni smo, puni ozljeda i malo smo fizički pali, no imamo veliku želju da na pravi način zaključimo vrlo uspješnu sezonu.