Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Rasplesano kazalište

10.05.2011. 22:00
Rasplesano kazalište


Rasplesano je bilo  sinoć u Hrvatskom narodnom  kazalištu Zadar. Naime, jučer  je održana 9. županijska smotra plesnih aktivnosti učenika  osnovnih škola Zadarske  županije. Nekoliko stotina  mladih plesača iz 18 osnovnih  škola pokazali su što su tijekom godine naučili. Ove godine domaćin je bila Privatna  osnovna škola “Nova” pa je  smotru i otvorila ravnateljica  te škole Dolores Mufa.
– Plesanje je aktivnost koja  ima značajno mjesto u školi i  izvan nje. Ples je univerzalni  jezik koji ne poznaje kulturne i  nacionalne granice. I to je jedan od razloga zbog čega je  veoma popularan među mladima, rekla je Mufa proglasivši  smotru otvorenom.
Program smotre vodila je  glumica Kazališta lutaka Zadar Tamara Šoletić, a prije samog predstavljanja učenika  osnovnih škola kao gosti nastupili su mladi breakdancer  Karlo iz OŠ Stanovi koji je ove  godine nastupio na Državnom  prvenstvu iz break dancea te  plesna skupina iz Privatne  gimnazije s pravom javnosti s  točkom “Shadow”.
Publike naravno nije manjkalo jer su mlade plesače došli  bodriti članovi obitelji, ali i  njihovi školski prijatelji. Dan  prije plesne smotre održana je  i smotra glazbenih aktivnosti  učenika osnovnih škola Zadarske županije, a jučerašnjim  nastupom završena je posljednja manifestacija u nizu natjecanja, susreta i smotri za osnovne škole u ovoj školskoj  godini na županijskoj razini.