Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadarska policija u Petrčanima uhitila varalicu s tjeralice

10.05.2011. 22:00
Zadarska policija u Petrčanima uhitila varalicu s tjeralice


Bivša medicinska sestra u Petrčanima se nedavno zaposlila u restoranu, a predstavila se kao Mira Jovanović. Njezin pravi identitet i tajna koju je skrivala, otkrivena je nakon što su na vrata restorana s uhidbenim nalogom stigli policajci


Temeljem tjeralice  raspisane po nalogu Općinskog suda u Splitu još 12. listopada 2010.  godine, zadarska je policija u Petrčanima prošli tjedan uhitila “lice  s tjeralice” – Miru Jelinić (58).
– Imali smo saznanja da se osoba  za kojom je Općinski sud u Splitu  izdao tjeralicu nalazi u Petrčanima. Djelatnici Prve policijske postaje zatekli su je u jednom restoranu gdje je radila kao kuharica,  nakon čega je odmah uhićena i  prepraćena u splitski zatvor – potvrdio je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske napominjući da je  riječ o 58-godišnjoj ženi koju je  splitski sud tražio zbog prijevare.
Neslužbeno, međutim, doznajemo da je zadarskoj policiji prevaranticu prijavila kolegica koja je  zajedno s njom radila u petrčanskom restoranu.
Općinsko državno odvjetništvo  u Splitu pokrenulo je protiv nje  kazneni progon zbog prijevare nakon čega joj je počelo i suđenje.  No, optužena se nije pojavila ni na  jednom od zakazanih ročišta, niti  je opravdala svoj nedolazak, a  osim toga, promijenila je i adresu  pa joj nije bilo moguće uručiti  poziv.
Bivša medicinska sestra u Petrčanima se nedavno zaposlila u  novootvorenom restoranu „Lika”,  a predstavila se kao Mira Jovanović. Njezin pravi identitet i tajna  koju je skrivala, otkrivena je nakon  što su na vrata restorana s uhidbenim nalogom stigli policajci.
Žena je, naime, još prije dvije  godine tadašnjem svekru Adamu  Jeliniću (68),  ukrala matični broj i  u Privrednoj banci, predstavivši se  kao njegova supruga, zatražila  American express karticu. U banci  je predala njegov matični broj,  krivotvorila mu potpis te još i prijavila krivu adresu rekavši da živi u  Splitskoj ulici u Kaštel Štafiliću,  umjesto u Kaštel Gomilici. Bez  problema je dobila karticu i s nje  podigla najviše koliko je mogla,  odnosno 32 tisuće kuna. Njezin  svekar nije ništa niti slutio sve dok  mu PBZ Card, zbog neplaćanja  računa, ovrhom nije sjeo na mirovinu zaračunavši mu na osnovicu  od 32 tisuće kuna još i kamate.  Pomislivši kako je riječ o greški  umirovljeni vozač splitskog “Prometa” uputio se u Mirovinski fond,  nakon čega je tamo saznao da mu  je banka uredno slala opomene na  upisanu adresu, a kako tamo ne  živi, nakon niza neplaćenih rata  pokrenuta mu je ovrha. Saznao je i  da je karticu zatražila i preuzela  njegova, sada bivša nevjesta,  olakšavši ga za ukupno 43 tisuće i  355 kuna. Odmah je slučaj prijavio  policiji koja je potom lukavu nevjestu uhvatila na telefonskoj liniji  dok se s bivšim svekrom pokušavala nagoditi oko vraćanja duga. Ne  znajući da razgovor sluša policija  pokušala ga je nagovoriti da mu u  zamjenu za dug, koji je napravila,  ustupi neku zemlju kod Vrgorca  vrijednu oko 50 tisuća kuna. Dogovorili su se da će se zbog sklapanja ugovora naći kod Općine u  Splitu, a kada je došla, tamo ju je  osim bivšeg svekra dočekala i policija.
Nakon uhićenja žena je priznala  da je novac podigla te da ga je  potrošila na kockanje, a navodno  je na kocku već prethodno potrošila oko 10 tisuća eura, no još  uvijek nije poznato čiji je to novac  bio.