Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Goran Vuković novi predsjednik Studentskog zbora

10.05.2012. 22:00
Goran Vuković novi predsjednik Studentskog zbora


Goran Vuković novi je predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru. Za njegovu zamjenicu izabrana je Mateja Rožanković. Na to mjesto jučer ih je tijekom konstituirajuće sjednice Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru izabranog za mandatno razdoblje akademskih godina 2011./12. i 2012./13. predložio dosadašnji predsjednik Zbora Mario Sajatovski.
Konstituirajuću sjednicu novoizabranog Studentskog zbora sazvao je, prema propisu, rektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Ante Uglešić koji je u prvoj točki dnevnog reda pročitao imena novoizabranih studentskih predstavnika/ca i njihovih zamjenika/ca nakon čega je novi saziv Studentskog zbora konstituiran na mandat od dvije godine.
Goran Vuković do sada je u Zboru obnašao dužnost predsjednika Predsjedništva, dok je Mateja Rožanković bila na mjestu predsjednice Skupštine. Sajatovski je, predlažući ih, napomenuo kako su dovoljno dugo u sazivu da dobro obavljaju posao i rade u korist svih studenata. Kako nije bilo predloženih protukandidata velikom većinom glasova Vuković i Rožanković izabrani su na nove pozicije.
Pod točkom razno sjednice Sajatovski je predložio izglasavanje članova Odbora za izmjenu Pravilnika Studentskog zbora te su studenti i taj posao odradili tijekom svoje prve sjednice u novom sazivu.
Na samom kraju okupljenima se obratio i novi predsjednik Vuković.
– Zahvaljujem vam na ukazanom povjerenju, a budući da kolegica Rožanković i ja već duže vrijeme sudjelujemo u radu Studentskog zbora upoznati smo sa situacijom. Ovaj posljednji saziv u zadnjih nekoliko mjeseci uložio je velike napore da počne promicati kvalitetniji studentski život u Zadru preko niza projekata. Zajedno sa zamjenikom rektora za studente i studentska pitanja Robertom Bacaljom obišli smo muzeje, kazališta i druge lokacije gdje smo uspjeli dogovoriti suradnju tako da studiranje ne bude samo ispunjavanje studijskih obaveza, nego viša institucija na razini, najavio je Vuković smjer u kojem će njegov rad na čelu Zbora biti usmjeren.
Rektor Sveučilišta na samom kraju sjednice predložio je studentima da uz pomoć Roberta Bacalje organiziraju koncert na otvorenom u Citadeli, krajem lipnja ili početkom srpnja, a koncert će im darovati Sveučilište kao pokoln za završetak akademske godine.