Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Odbijena kandidatura Marijana Bitange

10.05.2012. 22:00
Odbijena kandidatura Marijana Bitange


Jednoglasnom odlukom Državnog sudbenog vijeća oglas za slobodno mjesto predsjednika Županijskog suda u Zadru će se ponoviti – kratko nam je rekla tajnica DSV-a Dijana Rožić Frlan


Marijan Bitanga, jedini kandidat za predsjednika Županijskog suda u Zadru nakon razgovora koji su s njim obavili članovi Državnog sudbenog vijeća na jučer najavljenoj 42. sjednici, nije imenovan na tu funkciju. Koji je konkretan razlog za odbijanje njegove kandidature nije poznato, jer nitko iz DSV-a nije želio takvu odluku komentirati, a Bitanga se nije javljao na telefon.
– Jednoglasnom odlukom Državnog sudbenog vijeća oglas za slobodno mjesto predsjednika Županijskog suda u Zadru će se ponoviti – kratko je tek prokomentirala tajnica DSV-a Dijana Rožić Frlan odluku jedanaesteročlanog Vijeća po završetku jučerašnje sjednice.
Podsjetimo, Bitanga je jučer drugi put pozvan na razgovor vezan uz natječaj za to radno mjesto. Prvi razgovor s članovima Vijeća obavio je još 1. ožujka ove godine, no tada je donesena odluka kako će se prije konačne odluke o imenovanju prikupiti još neka dokumentacija. Isti dan u medijima se oglasio odvjetnik Jadranko Črnko sasuvši niz kritika i optužbi na Bitangin račun, a kako neslužbeno doznajemo, na adresu DSV-a tih je dana pristigla i anonimna predstavka slična sadržaja.
– Pretpostavljam kako ti napisi imaju veze s odlukom o jednomjesečnoj odgodi koju je donijelo Državno sudbeno vijeće, no odgovorno tvrdim kako su sve to obične gluposti i bedastoće. Sve ono na što se poziva odvjetnik Jadranko Črnko odavno je već pravomoćno riješeno na način da su te optužbe odbačene – rekao je tada za naš list Marijan Bitanga dodajući kako se nada da će sve biti u redu i da svoj posao obavlja korektno.
Nešto više od dva mjeseca članovima Vijeća trebalo je da prikupe i provjere dokumentaciju, nakon čega je uslijedilo odbijanje Bitangine kandidature. Do okončanja pravne procedure i imenovanja novog predsjednika u vrućoj fotelji sjedit će sudac Vladimir Mikolčević koji je 1. siječnja 2012. odlukom DSV-a imenovan vršiteljem dužnosti predsjednika budući da je Bitangi istekao mandat.