Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Arbanasi proslavili blagdan Gospe Loretske (FOTOGALERIJA)

10.05.2017. 22:00
Arbanasi proslavili blagdan Gospe Loretske (FOTOGALERIJA)


Blagdan Gospe Loretske svečano je jučer proslavljen u zadarskom predjelu Arbanasi. Središnja svečanost je bila večernja misa koju je predvodio mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački. U prisustvu velikog broja vjernika skupa s braćom svećenicima Gorski je posebno nadahnuto govorio o Mariji, čiji se dan jučer na poseban način slavio.
– Marija je ostala vjerna službenica, hrabra majka. Tisuće žena prepoznaju uzor u Mariji. Prepoznat će u njoj čistoću koju je živjela. Marija kao osoba, pravi je model majke i žene. Gradi dom, mjesto sigurnosti gdje se rađaju novi naraštaji. Nazivamo je brojnim imenima i čistimo je u mnogim mjestima, svi smo poželjeli dati joj neko ime,kazao je Gorski ističući kako se zato u njenim svetištima osjećamo kao kod kuće.
– Lijepo je putovati, ali je još ljepše vratiti se kući, tu ne moramo glumiti, možemo biti ono što jesmo. Dom je za nas najbolje mjesto na svijetu, nazaretski dom je najbolji za nas. Molimo da naš dom bude kao nazaretski, poručio je mons Gorski.
Na kraju svete mise uslijedila je tradicionalna procesija kroz sam predio Arbanasa. Središnje mirno slavlje okupilo je mnoštvo vjernika, a među viđenijim osobama su bili zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta i njegov zamjenik Zvonimir Vrančić.