Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Ćorić preko Murrayja u četvrtfinale!

10.05.2017. 22:00
Ćorić preko Murrayja u četvrtfinale!


Hrvatski tenisač Borna Ćorić pobijedio je jučer prvog tenisača svijeta Britanca Andyja Murrayja 6:3, 6:3 te tako postao prvi igrač u povijesti turnira Masters 1000 serije u Madridu, koji je stigao do četvrtfinala kao ‘sretni gubitnik’ iz kvalifikacija. Sjajno je 20-godišnji Zagrepčanin zadarskoga podrijetla iskoristio svoj status kao i sadašnju formu svjetskog ‘broja 1’, kojeg je uspio pobijediti po drugi put u njihovom četvrtom dvoboju. Zanimljivo, kad je svladao Murrayja prije godinu dana u četvrtfinalu turnira u Dubaiju, također je u glavni ždrijeb ušao kao ‘sretni gubitnik’.
U 85 minuta njihovog madridskog dvoboja Ćorić je strpljivom igrom uništio Murrayjevu taktiku. Britanac je u prvom setu čak triput gubio servis i osvojio jedan poen na drugom servisu.
Nešto izjednačeniji bio je drugi set, u kojem je Ćorić do ključne prednosti stigao u osmom gemu, kada je iskoristio svoju drugu priliku za ‘break’. Šest poena poslije, jedan od najboljih tenisača nove generacije mogao je proslaviti svoju prvu pobjedu nad svjetskim brojem 1. Murray je u dva seta napravio 28 neforsiranih pogrešaka, a imao samo 14 izravnih poena. Ćorić je 21 pogrešku kompenzirao sa isto toliko ‘winnera’.
U svom drugom četvrtfinalu na turnirima Masters 1000 serije Borna Ćorić čeka pobjednika dvoboja Bugarina Grigora Dimitrova i Austrijanca Dominica Thiema. Protiv najboljeg bugarskog tenisača nije nikada igrao, a 23-godišnjeg Austrijanca je pobijedio 6:1, 7:5 na tvrdoj podlozi u Miamiju ove godine.
Istodobno, doznali smo da će se Borna Ćorić vratiti na umaški turnir od 14. do 23. srpnja. Prošle godine propustio je nastup na jedinom hrvatskom ATP turniru u Umagu zbog nezgodnog kalendara i gostovanja hrvatske Davis Cup reprezentacije u Portlandu.
– Veoma sam sretan što ću ponovno zaigrati u Umagu. Bez dvojbe, to mi je najdraži turnir u kalendaru! Doma sam, uvijek imam sjajnu podršku i uživam s obitelji i prijateljima. I uvjeti na terenu mi odgovaraju, zaista volim igrati u Stella Marisu. Zbog toga mi je prošle godine bilo posebno žao što mi reprezentativne obveze nisu dozvoljavale da dođem. Vidimo se u Umagu! – poručio je jedan od najboljih mladih tenisača svijeta.
Iako ima tek 20 godina, Ćorić je već uspio stvoriti jaku vezu s Umagom gdje je kao 16-godišnjak 2013. prvi puta igrao u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira i tijesno izgubio od Horacija Zeballosa. Godinu dana kasnije protiv Roger-Vasselina i Zeballosa došao je i do svojih prvih ATP pobjeda u karijeri. Četvrtfinalni triler protiv Fabija Fogninija, kojeg je Ćorić izgubio nakon velike borbe, pamtimo kao jedan od najboljih mečeva posljednjih godina u Umagu. U četvrtfinalu je igrao i 2015. godine kada je bolji bio Španjolac Roberto Bautista.
Ćorić je trenutačno 59. igrač svijeta, ali njegov ATP plasman sigurno bi bio bolji da nije bilo prošlogodišnje ozljede. Zbog operacije koljena propustio je završna tri mjeseca sezone, a ove je godine već došao i do svojeg prvog ATP naslova u Marrakechu. Stoga njegov plasman na Next Generation završnicu u Milanu, turnir najbolje osmorice igrača do 21 godine koji ATP ove sezone organizira po prvi puta, ne bi trebao biti upitan. Ćorić će bodovima s velikog ATP “masters 1000” turnira u Madridu dodatno učvrstiti svoje drugo mjesto u utrci za obračun mladih zvijezda u Milanu početkom studenog.
– Borna je veliki potencijal, budući Top 10 igrač! Ima puno prostora za napredak i dobro je da je tako. U Umagu ga je jako teško pobijediti i zato nikome neće biti lako protiv njega. Sigurno će biti i dodatno motiviran da pred svojim navijačima ostvari dobar rezultat – komentirao je legendarni hrvatski igrač Goran Ivanišević.