Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Prikupljat će se novac za kupnju uređaja za liječenje onkoloških bolesnika

10.05.2017. 22:00
Prikupljat će se novac za kupnju uređaja za liječenje onkoloških bolesnika


Svečano otvorenje studentske manifestacije Ritam kulturizma održano je jučer ispred zgrade Sveučilišta u Zadru na Novom kampusu.
Ritam kulturizma je studentski projekt kulturnog, sportskog, edukativnog i zabavnog karaktera, kojeg organiziraju nastavnici i studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru već osmu godinu za redom. Ove godine će se odvijati od 10. do 13. svibnja na različitim lokacijama u gradu Zadru – Novi kampus Sveučilišta u Zadru, ŠRC Franka Lisice, crkva sv. Donata i dr.
Tema ovogodišnjeg projekta je „Inovacije i održivost”, a uz bogat akademski i edukativni dio, ističe se kulturni, sportski i zabavni karakter projekta.
Prorektorica Sveučilišta u Zadru Nedjeljka Balić-Nižić izrazila je punu podršku Uprave.
– Već osmu godinu studenti organiziraju brojna poučna događanja sa ciljem osmišljavanja održivog turizma. Ovo je dobar primjer povezivanja Sveučilišta s ostalim institucijama, njegova sinergija s raznim tvrtkama. Ovom suradnjom studentima se omogućuje učenje i stjecanje znanja, učenje postaje zanimljivije, svrsishodnije. Sigurni smo da će projekt pridonijeti studentima, da će obogatiti njihove mogućnosti. Kao dobar primjer ističem humanitarni dio, sve to je nešto čime mi kao Sveučilište možemo doprinijeti, kazala je Balić-Nižić otvarajući manifestaciju.
Krešimir Laštro, pročelnik za more i turizam Zadarske županije istaknuo je kako Županija pruža potporu od samih početaka projekta.
– Tako je i ove godine kada smo pomogli izradu solarnog stabla. Drago nam je da se iz godine u godinu širi krug aktivnosti, poručio je Laštro.
 Tijekom otvorenja ovogodišnjeg Ritam kulturizma predstavljeno je solarno stablo, a uz prigodni glazbeni program na pozornici Novog kampusa, održan je i humanitarni gastro sajam. Navečer je održano i Kino pod zvijezdama na parkiralištu Novoga kampusa, u okviru kojeg su i prikazana dva filma. Na programu je i tradicionalna večer klapa u sv. Donatu, filmska radionica, edukativni dio s predavanjima inovativnih poduzetnika, Sveučilišna olimpijada i druga zanimljiva događanja.
Projekt i ove godine ima humanitarni karakter te treba naglasiti kako će se u okviru projekta održati humanitarna akcija pod nazivom #zračidobrotu. Tijekom cjelokupnog održavanja projekta Ritam kulturizma bit će moguće donirati sredstva za kupnju linearnog akceleratora Općoj bolnici Zadar, za potrebe zračenja onkoloških bolesnika. Tim povodom sve okupljene je pozdravio dr. Neven Birkić, pomoćnik za kontrolu Opće bolnice Zadar kazavši kako je linearni akcelerator nešto neophodno.
Tijekom jučerašnjeg popodneva svi prisutni su mogli uživati u poslasticama zadarskih restorana i slastičarnica koje su sudjelovale u projektu, a usput su mogli donirati za kupnju linearnog akceleratora.