Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vedran Ikić osumnjičen za ubod nožem

Autor: Suzana Bandić

10.06.2009. 22:00
Vedran Ikić osumnjičen za ubod nožem

Foto: Filip BRALA



Ikića se sumnjiči da je 23. svibnja, oko 4 sata, u Velebitskoj ulici u Zadru nožem u trbuh ubo 26-godišnjeg Šimu Maletića
Vedran Ikić (34), svjetski prvak u ju-jitsu, bivši policajac i trener borilačkih vještina, priveden je oko 17 sati istražnom sucu Županijskog suda u Zadru zbog sumnje na pokušaj ubojstva.
Policija je dugo “tapkala” na mjestu oko rasvjetljavanja ovog događaja, razotkrivanja njegovih sudionika i okolnosti pod kojima se sve odigralo, obzirom na to da su im Maletić i njegov prijatelj dodatno otežavali posao odbijajući komunikaciju s njima. Nakon dvadesetdnevnog traganja i brojnih obavijesnih razgovora došli su do saznanja koja upućuju na to da je Ikić u ranim jutarnjim satima 23. svibnja ove godine u Velebitskoj ulici 26-godišnjem Šimi Maletiću zadao ubodnu ranu nožem u donji dio trbuha. Nad njim je provedena kriminalistička obrada te je potom uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva priveden istražnom sucu, izvijestili su iz PU zadarske.
Podsjećamo, Šime Maletić je zaprimljen s teškim i za život opasnim ozljedama 23. svibnja oko pet sati ujutro na Odjel kirurgije u Općoj bolnici Zadar. Liječnici su utvrdili kako je riječ o ubodnoj rani nastaloj oštrim predmetom, najvjerojatnije nožem, u predjelu abdomena uslijed čega su mu ozlijeđena crijeva. Hitno je operiran i potom smješten na Jedinicu intenzivne njege gdje se oporavljao deset dana.
Povod ovom napadu je, navodno, bio verbalni sukob između Maletića i Ikića koji su se tu noć susreli u jednom od zadarskih noćnih klubova. Maletić se potom, zajedno sa svojim prijateljem M. R. uputio kući, a kad se vozilom zaustavio na parkiralištu ispred zgrade u kojoj stanuje, navodno mu je Ikić prišao, otvorio vrata i ubo ga nožem, te se bez riječi udaljio u nepoznatom pravcu. Ranjenog Maletića je do zadarske Kirurgije odvezao prijatelj, a policiju su o ovom incidentu obavijestili liječnici.
Inače, i Ikić i Maletić stari su policijski znanci. Maletić je nedugo prije ovog incidenta izišao iz zatvora gdje je izdržavao kaznu zbog zlouporabe opojnih droga, a u nekoliko je navrata prijavljivan i zbog imovinskih delikata.
Vedran Ikić je već prijavljivan zbog nasilničkog ponašanja prema svojoj 19-godišnjoj djevojci polovinom siječnja ove godine, za što mu je izrečena prekršajna prijava te zabrana prilaženja i bilo kakva komunikacija s njom. Svega dva dana kasnije 20-godišnjakinja ga je prijavila za silovanje. Međutim, djevojka je ubrzo povukla iskaz pa je Ikiću odbačena kaznena prijava.
No brojni Zadrani ga pamte i po slučaju reketarenja od 15. kolovoza prošle godine kada je priveden istražnom sucu zajedno s četiri godine starijim M. Č., također bivšim policajcem. Kako neslužbeno doznajemo, uslijed nedostatka dokaza i ta mu je prijava odbačena početkom ožujka ove godine.
Inače, Vedran Ikić zadarskoj je javnosti poznat i kao nositelj naslova svjetskog prvaka u ju-jitsu u kategoriji do 94 kilograma koji je osvojio krajem prošle godine.
Dežurni istražni sudac Vladimir Mikolčević Ikiću je nakon saslušanja odredio pritvor u trajanju do mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.
– Zbog sumnje na pokušaj ubojstva osumnjičeni će biti zadržan u pritvoru dok se ne obave ispitivanja svih svjedoka. Dakle, ovaj pritvor može trajati kraće, ali po potrebi može biti i produljen ukoliko se istraga proširi – pojasnio je Mikolčević.