Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Oduševili plesnim vještinama

Autor: Valentina Mlađen

10.06.2010. 22:00
Oduševili plesnim vještinama

Foto: Filip BRALA



U velikoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta Zadar, Plesna udruga “Gesta” održala je završnu godišnju predstavu. Predstava naziva “Maštoplov” popunila je dvoranu ponosnim roditeljima, rođacima i najmlađima, a plesači su jednostavno oduševili plesnim vještinama. Autorica i koreografkinja ove predstave je voditeljica Plesne udruge “Gesta” Nena Jurišić, a tekst je napisala poznata zadarska glumica Sanja Zalović. Za ton se pobrinuo Igor Petrovski, a za svjetlo Frane Papić. U predstavi su glumili Sanja Zalović, Mimi Zadarski, Zara Miočić, Antonio Kukuljica, Marta Skejo i u glavnim ulogama oko 150 polaznika plesne udruge “Gesta”.
Predstava “Maštoplov” priča je o moru, suncu, ribama, sirenama, ljubavi, borbi za život, zagrljaju i traženju a sve to prikazano je plesom. Polaznici “Geste” uzrasta su od tri do osamnaest godina, a po uzrastima su i izlazili na pozornicu. Kroz “Maštoplov” publika je mogla doživjeti pustolovinu, akciju, ljubavnu i poučnu priču. Odličan ples oduševio je sve okupljene, a veliku ulogu u predstavi odigrala je i glazba te odlični kostimi.
– Kroz rad ove godine dali smo maksimum i djeca su se zaista trudila te se nadam da će to okupljeni prepoznati, rekla je Nena Jurišić, a da su zaista i prepoznali pokazao je veliki pljesak iza svake točke koreografije koji je bio u potpunosti zaslužen.