Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Mjuzikl “Na putu do čuda”

10.06.2011. 22:00
Mjuzikl “Na putu do čuda”


Kako je sveti Ante postao svetac kojem se mole mnogi vjernici i čiji blagdan, u ljetnom terminu, slavimo u ponedjeljak 13. lipnja možete saznati u nedjelju navečer u samostanu Sv. Frane u Zadru. Naime dramska amaterska skupina mladih okupljena oko samostana Sv. Frane odlučila je u nedjelju, u 21 sat, uprizoriti mjuzikl o sv. Antunu “Na putu do čuda”.
Scenaristici i redateljici predstave Aniti Baradić ovo nije prvi projekt takve vrste. Prije pet godina, također u samostanu Sv. Frane, organizirala je predstavu “Sjaj u tami”, a nakon pet godina na redu je priča o sv. Anti.
– U četiri čina prikazat ćemo čuda sv. Ante. To je svetac koji je bio važan i za svoje doba, ali i danas i kroz pet pjesama i prikaz tri čuda u ta četiri čina nastojat ćemo prikazati njegov život, uputila nas je Anita.
U projekt je uključeno oko desetero mladih, a kako je većina članova njihove amaterske skupine uključena u zbor u samostanu Sv. Frane odlučili su da forma predstave bude upravo mjuzikl.
Svetog Antu uprizorit će glumac Renato Pizek, član Glumačke radionice Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru kojem je ovo prva pjevačka uloga.
– Nije mi prva uloga, ali jest prvi susret s pjevanjem na pozornici, do sada nisam imao prilike glumiti u mjuziklu. Moram reći da sam se potpuno uživio u ulogu. Na početku sam bio malo nesiguran zbog pjevanja, ali eto otkrio sam da mogu i to, kaže Renato.
Predstava “Na putu do čuda” trajat će oko pola sata, a možete je pogledati u nedjelju u 21 sat u klaustru samostana Sv. Frane.