Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ribaru potopljen brod kojim prehranjuje obitelj

10.06.2011. 22:00
Ribaru potopljen brod kojim prehranjuje obitelj


– Ne znam što se dogodilo. Ja nikom ništa nisam bio dužan da bi mi se netko osvećivao i to namjerno učinio, a brod je bio potpuno ispravan – Aldo Milanja


Brodica duga devet metara koja je bila na vezu  na Obali kneza Trpimira potopila se iz još uvijek neutvrđenih razloga u petak ujutro.
Brodica je u vlasništvu Alda  Milanje,  47-godišnjeg ribara iz  Dugog rata, koji se  šokirao kada je u petak, oko 7 sati, došao  na mul i ugledao plovilo na  morskom dnu.
– Ne znam što se dogodilo. Ja  nikom ništa nisam bio dužan da  bi mi se netko osvećivao i to  namjerno učinio, a brod je bio  potpuno ispravan. Sinoć sam s  njim napravio jedan đir tu po  kanalu, oko 21 sat ga vezao i  otišao kući. Jutros sam trebao  isploviti na ribe jer tim brodom  zapravo prehranjujem peteročlanu obitelj – rekao je još  vidno potresen Milanja, dodajući kako je u brodskom spremniku bilo jako malo goriva, pa  da stoga nema govora o  onečišćenju mora.
Milanja je za vađenje brodice  angažirao tvrtku Zadar-sub, a  plovilo će potom, kaže, otegliti  u marinu na Uskoku.
Policija i Lučka kapetanija  koje je vlasnik broda odmah  ujutro obavijestio o događaju  na mjestu potonuća i na brodici  obavit će očevid kojim bi se u  potpunosti trebale razjasniti  sve okolnosti.
Tek kada oni odrade svoj dio  posla znat će se što se stvarno  dogodilo i je li netko možda  namjerno ribaru potopio brod.