Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Mihael Zmajlović će biti ministar zaštite okoliša i prirode

10.06.2012. 22:00
Mihael Zmajlović će biti ministar zaštite okoliša i prirode


Mihael Zmajlović bit će novi ministar zaštite okoliša i prirode, potvrdio je danas premijer Zoran Milanović.
Predstavljajući kandidata za novog ministra u Banskim dvorima, Milanović je istaknuo kako vjeruje da će Zmajlović nastaviti Ministarstvo zaštite okoliša i prirode voditi na iskren, otvoren i energičan način, kako je to činila njegova prethodnica Mirela Holy, ali i da će tom poslu dati svoj osobni pečat.
I Zmajlović je rekao da će Ministarstvo zadržati dosadašnji smjer te da će svojim resorom upravljati transparentno i sukladno zakonu i međunarodnim propisima.
Mihael Zmajlović rođen je 19. siječnja 1978. u Zagrebu. Diplomirani je ekonomist i član Socijaldemokratske partije Hrvatske i zastupnik te stranke u 7. sazivu Hrvatskog sabora.
Predsjednik je Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo i član Odbora za financije i državni proračun Hrvatskog sabora.
Mihael Zmajlović je od 2009. gradonačelnik Grada Jastrebarskog, a prije toga, od 2001. bio je član Gradskog poglavarstva Jastrebarskog.
Mihael Zmajlović je 2. lipnja na konvenciji SDP-a izabran za člana Predsjedništva stranke. Od 2005. predsjednik je SDP-a Gradske organizacije Jastrebarsko, a od 2010. predsjednik SDP-a Županijske organizacije Zagrebačke županije.
Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu diplomirao 2001. godine na temu “Crosskulturni management”. Direktor Komunalnog Jastrebarsko d.o.o. bio je od 2001. do 2009. godine. Od 2007. predsjednik je Turističke zajednice Grada Jastrebarskog, a od 2010. član predsjedništva Udruge gradova Republike Hrvatske.
Jastrebarskom, kojemu je Zmajlović na čelu, na natjecanju “Europski gradovi budućnosti južne regije Europe za 2012./2013. godinu” koje organizira posebno izdanje “Financial Timesa” za izravna strana ulaganja, pripalo je sedmo mjesto na ljestvici od deset europskih gradova južne Europe po uspješnosti u promicanju strategije za privlačenje izravnih stranih investicija.