Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Paola Borović najbolja u troskoku

12.06.2011. 22:00
Paola Borović najbolja u troskoku


Članica AŠK-a Paola Borović nastupila je u troskoku gdje je osvojila prvo mjesto skočivši 12.77 metara čime je za četiri centimetra više postavila novi hrvatski rekord za mlađe i starije juniorke. Tim je rezultatom za sada na šestom mjestu najboljih atletičarki Hrvatske svih vremena u troskoku


U organizaciji AK Dinamo/Zrinjevac u Zagrebu je održan tradicionalni međunarodni atletski miting za seniore i seniorke na kojem je nastupilo 160 atletičara i atletičarki iz Slovenije, Mađarske, BiH, Italije, Srbije i Hrvatske među kojima je nastupilo i petoro ovdašnjih atletičara, troje iz Atletskog športskog kluba Zadar te dvoje članova AK Olympionik. Članica AŠK-a Paola Borović je nastupila u troskoku gdje je osvojila prvo mjesto skočivši 12.77 metara, čime je za za četiri centimetra više postavila novi hrvatski rekord za mlađe i starije juniorke. Iako je mlađa juniorka, tim rezultatom za sada na šestom mjestu najboljih atletičarki Hrvatske svih vremena u troskoku. Spomenimo da Paola drži rekord Hrvatske i u dvorani za mlađe juniorke sa skokom 12.43 metara. U troskoku je prvi put nastupila starija kadetkinja Dalmira Kurtov koja je osvojila peto mjesto sa skokom 10.86 metara.
U skoku uvis još jedan odličan nastup Jakova Zurka. Iako je i on mlađi junior, Jakov je u konkurenciji seniora osvojio zapaženo šesto mjesto preskočivši odličnih 195 centimetara čime je za pet centimetara popravio osobni rekord, što je trenutačno najbolji rezultat među juniorima u Hrvatskoj. Član Olympionika Đani Adžić ostvario je zapažen rezultat u sprintu na 300 m. Adžić je osvojio drugo mjesto u vremenu 37,75 sekundi, dok je njegov klupski kolega Marin Pestić u skoku u dalj osvojio šesto mjesto sa skokom 7.10 metara.