Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pljesak svima, zaslužili su!

10.06.2012. 22:00
Pljesak svima, zaslužili su!


Došli smo do kraja još jedne školske godine i zato ćemo, između ostaloga, dodijeliti i priznanja i nagrade onima koji su ih itekako zavrijedili, istaknula je ravnateljica Krnić


Ugodno je uvijek doći u Neviđane, u OŠ Vladimira Nazora. U prošli petak bio je zadnji dan obilježavanja Dana škole i Dana otvorenih vrata, najsvečaniji dan. Tipična školska buka, brujanje dječjih glasova, strka, nastavnici i osoblje trčkara amo – tamo dok Andrea Krnić, ravnateljica, nije rekla svoje na početku jednostane sadržajne priredbe.
Školske nagrade i roditeljima
– Došli smo do kraja još jedne školske godine i zato ćemo, između ostaloga, dodijeliti i priznanja i nagrade onima koji su ih itekako zavrijedili, istaknula je ravnateljica Krnić.
Usmena zahvala i pohvala, pročitala je ravnateljica, pripala je roditeljima učenica plesne skupine ‘Dica otoka Pašmana’: Martini Čirjak, baki Mariji Kandić, Mariji Jagnjić, Oliverki Jureško, Ivi Smoljan, Mireli Tomašević, Luciji Dešpoja, Jasminki Lukačić, Ljubici Bačić, Ani Dešpoja, Tanji Dešpoja, tetama Divni i Marijani Mađerić, Katarini Šandrić, Tanji Tolja, Kseniji Belić, Dolores Jureško, Ljubici Jureško, Nevenki Lukačić i Aniti Šandrić. Nadalje, roditeljima učenika članova zadruge ‘Boduli’: Ines Medić, Nadi Medić, Ivani Tolja i Ani Kuštera. Ravnateljica je zahvalila i klapi Zikva, KUD – ovima Sv. Luka iz Ždrelca i Nevijana iz Neviđana, Bokolje iz Dobropoljane, kao i vlasnicima restorana DeLoro i Zrinski. Posebnu pohvalu dobile su osmašice Karmen Kuštera, Lora Tuta, Marija Bašić, Đana Čiklić i Anđela Božin za oslikavanje hodnika u prizemlju.
– Sad ćemo dodijeliti i zahvalnice. One idu u ruke Općine Pašman, udruzi ‘Naše ruke’ iz Lišana Ostrovičkih, Iliriji d. d., Nikoli Krajnoviću i Toniju Bašiću. Svi su oni pridonijeli našim aktivnostima, rekla je Krnić.
Pohvalnicu i knjigu za uspješna ostvarenja tijekom školske godine dobili su nastavnici i učitelji Anamarija Jerković, Antica Matulić, Ivana Medić, Slađana Vranjković, Blaženka Prlić, Tomica Jadronja, Jozica Blagdanić i Josipa Kolanović Tičić. Ali, ima i učenika s pohvalnicom i knjigom: Ante Benčić, Matija Tolja, Lucija Mađerić, Petra Lukačić, Ante Medić, Ivana Benčić, Lovre Stagličić i Cvita Tudorović.
Na svečanoj priredbi sudjelovali su učenici nizom svojih aktivnosti, recitatori, folklorna skupina, mali orkestar sa zborom, navijačice ‘Tornadele’, a potom je u nekoliko učionica održana prezentacija znanja i vještina. U knjižnici, recimo, zatekli smo gospođu Blaženku Prlić.
– Evo, imamo slikovnice nagrađivane na natječaju ‘Moja prva knjiga’, a to je s razlogom jer je naša Petra Lukačić, četvrtašica, ove godine prvonagrađena za svoju slikovnicu ‘Mali puran na planetu Uran’ i svi smo zbog toga ponosni, cijela škola, pohvalila se gospođa Blaženka koja desetljećima radi u Neviđanima, još kad je u školi bilo više od 400 učenika.
Škola s velikim “š”
– Još malo pa će mirovina. A tek sam se zagrijala za posao – šali se.
Članovi učeničke zadruge “Boduli” ispred škole prodavali su svoje proizvode – maslinovo ulje u fantastično dekoriranim bočicama, sapune, lavandu i lovor u vrećicama, suvenire…
– Mi to izradimo, pa prodamo i tako skupimo nešto novca za dalje aktivnosti – kaže Roko Kuštera.
Zanimljiva je bila prezentacija talijanske mode, učionica dupkom puna.
– Vjerujem da smo nazočnima sve dočarali, kazala je Đana Čiklić.
Brzo su prolazili sati, puno brže nego oni školski. Šušur je završio oko podneva, učenici zadovoljni jer im je preostao još samo jedan tjedan, učitelji se okreću svojim obvezama, ocjene, zaključivanje, administracija… Ali, prije rastanka, poput obitelji, svi su došli na zajednički objed.
– Aaaa, evo i naš barba Vito!
Bivši školski domar, danas umirovljenik, obradovao je kolege teletinom i krumpirima ispod peke.
– Uvik sam ja s njima i oni sa mnom, pohvalio se barba Vito, inače vlasnik jedine preostale tovarice u Neviđanima.
– Eeee, moja Žana. A što bi ja bez nje, 22 godine mi vjerno služi!
Mala, ali uzorna škola za sva mjesta na Pašmanu (osim Tkona), s nekih 130 učenika. I pravi primjer kako se Škola (baš s velikim Š) i otočani međusobno vole.
– Duboko sam siguran da ćete i u daljem školovanju, kad odete iz ove škole, biti izvrsni učenici i pravi ljudi – kazao je Nedjeljko Medić, načelnik Općine Pašman na svečanoj priredbi.
A što je drugo preostalo nazočnima nego – zapljeskati. S razlogom…


Program i sudionici




Sportska natjecanja vodio je Nikica Polegubić u suradnji s Andrejom Krnić, Anitom Tudorović, Martinom Benić, Ivanom Medić i Anamarijom Jerković. Zadruga ‘Boduli’ prodavala je svoje proizvode, mentor Josipa Kolanović Tičić, učenici Petra Dujmović, Sara Tarokić, Mario Emanuel Medić, Marko Stevanović i Roko Kuštera. Svečani program osmislila je Slađana Vranjković. Radionice i prezentacije – matematika Cvita Kučina, Dina Bobić, Marina Šljivac; mentorica Šimica Kraljev. Vulkan i Slonovska pasta za zube – Dorijan Kuštera, Ivana Bančić i Kristijan Šandrić, mentor Josipa Kolanović Tičić. Talijanska moda – Anđela Božin, Đana Čiklić, Karmen Kuštera, Lora Tuta, Marija Bašić; mentor Klara Tomić. Crkvene zgrade – Klara Božić, Anica Dujmković, Matea Jagnjić, mentor Katarina Bukvić. Izložbe dječjih slikovnica i stripova – mentori Blaženka Prlić i Slađana Vranjković.