Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zoran Primorac zaustavljen u drugom kolu

10.06.2012. 22:00
Zoran Primorac zaustavljen u drugom kolu


Na ITTF World Touru, koji se održava u japanskom Kobeu, Zoran Primorac u drugom kolu poražen je od Južnokoreanca Oh Sang Euna 1:4 u setovima. Primorac je dobio prvi set 11:9. U drugom setu Oh Sang je bio bolji 11:8, da bi u trećem setu Oh iskoristio tek treću set loptu za 12:10. U četvrtom setu Oh je dominirao tijekom cijelog seta te je taj set završio rezultatom 11:5 za Južnokoreanca. U petom setu Primorac je vodio 8:5, Oh Sang je sustigao vodstvo Primorca te se igralo poen za poen dok Oh Sang nije raelizirao meč loptu kod rezultata 14:13.
Nakon što je zbog ozljede morao propustiti nastup u Shanghaiju, Primorac se u sklopu priprema za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu odlučio za nastup na izuzetno jakom turniru u Kobeu. Zadranin je zbog visokog plasmana na svjetskoj rang-listi imao osiguran izravan nastup u glavnom turniru. U prvom kolu glavnog turnira Primorac je bio bolji od kvalifikanta, trenutačno 154. igrača sa svjetske rangliste, Japanca Karube Rysukea 4:0 u setovima.


Gaćina prvi HR reket


Na najnovijoj ITTF ljestvici najboljih svjetskih igrača Zoran Primorac (2039) je na 69. mjestu, a prvi hrvatski igrač od ovog mjeseca je Andrej Gaćina (2086) na 55. mjestu. Gaćina je tako u odnosu na svibanj popravio svoju poziciju za 16 mjesta. I Gaćina je poput Primorca izborio nastup na Olimpijskim igrama u Londonu.