Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Lukić: Žele me zastrašiti, ali borit ću se za svoje

Autor: Suzana Bandić

10.06.2013. 22:00
Lukić: Žele me zastrašiti,  ali borit ću se za svoje

Foto: Zvonko KUCELIN



Snažna eksplozija koja je u ponedjeljak oko dva sata u noći odjeknula u biogradskoj Bračkoj ulici, na kućnom broju osam, digla je na noge stanare okolnih kuća. Iako se u trenutku eksplozije, za sada još uvijek nepoznate eksplozivne naprave bačene na balkon prvog kata obiteljske dvokatnice, u kući nalazio 64-godišnji Šime Lukić, on srećom nije ozlijeđen.
– Spavao sam u sobi na drugom katu kuće kad me probudila snažna eksplozija. Na balkonu nižeg kata nešto je eksplodiralo. Popucalo je staklo na vratima, a ostali su i tragovi po fasadi – kaže Lukić dodajući kako mu očito netko šalje poruku kojom ga želi zastrašiti. Cilj bi bio, kaže, da se on iseli iz kuće, no ističe da to neće učiniti već da će se boriti za svoju imovinu.
Podsjetimo, ovaj 64-godišnjak je presudom Ovršnog odjela Općinskog suda u Zadru ostao bez trokatnice s preko tisuću i pol metara četvornih stambeno-poslovnog prostora, zbog duga od 184 tisuće kuna prema Juri Markovu (82) s prebivalištem u Turnju. Lukić je tvrdio kako je Markov 50 tisuća tadašnjih DEM posudio njegovu bratu Ivici te da je on samo bio posrednik budući da je imao otvoren račun u banci, no sutkinja Dubravka Novaković presudu je donijela u korist Markova. On je potom na dražbenom ročištu otkupio Lukićevu kuću te tako namirio svoje potraživanje.
Budući mu kuća ne treba, odlučio ju je, kako nam je kazao, prodati trećoj osobi.