Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Uloženi milijuni eura čekaju izdavanje dozvola

Autor: Suzana Bandić

10.06.2013. 22:00
Uloženi milijuni eura čekaju izdavanje dozvola

Foto: Zvonko KUCELIN



Tehnički pregled benzinske crpke proveden je još 17. svibnja i na temelju njega je donesen konačan zaključak da je građevina dovršena u cijelosti i u skladu s potvrdom izmjene glavnog projekta. Uporabna dozvola trebala je biti samo formalnost, ali prošao je 21 dan, a dozvole nema – istaknuo je jučer Roko Brala na konferenciji za medije koju je par dana ranije najavio upravo zbog zastoja s izdavanjem uporabne dozvole koja mu nedostaje kako bi krenula s radom.
– Samo još fali taj dokument koji je Mariji Pavlović Palčok dostavljen i koji sad treba potpisati – kaže Brala. Zašto je to tako, nije znao objasniti iako je ispred njega na stolu bilo posloženo metar i pol dokumentacije raspoređene u devet registara i tridesetak fascikli.
Brala je taksativno naveo sve poduzete radnje još od 2008. godine pa do danas, a iz kojih proizlazi kako je s njegove strane sve »čisto«. Drugačije, međutim, tvrde u gradskom Upravnom odjelu za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja.
– Gospodin Roko Brala bio je u nekoliko navrata kod mene radi dogovora oko provedbe kontrolnog tehničkog pregleda. Čak smo bili dogovorili i dva termina, ali se on ispričao drugim obvezama. Većina dokumentacije je tu kod nas, a zatražili smo još građevinsku dozvolu iz 2008. godine koja je kasnije mijenjana. To je gospodin Brala obećao donijeti, no evo još nije – kaže pročelnica odjela za izdavanje dozvola Pavlović Palčok, dodajući kako je kontrolni pregled naložio Goran Lovrinov kao predsjednik povjerenstva, a sve s ciljem da se na terenu usporedi odgovara li izvedbeno stanje onom u projektu, odnosno građevinskoj dozvoli i odobrenim izmjenama.
Pavlović Palčok nije željela komentirati insinuacije da se s izdavanjem uporabne dozvole Brali odugovlači jer drugi investitor ima svoj interes te želi graditi također benzinsku crpku odmah pokraj Braline. Ali je to učinio on sam na konferenciji za medije kazavši kako je riječ o tvrtki Granit pumpa d.o.o. u vlasništvu Zdenka Zrilića. Sjedište tvrtke je na adresi Gaženička bb, a kao direktorica u sudskom registru se vodi Jelka Milošević.
– Došao mi je čovjek koji je rekao da se zove Zdravko Livaković i rekao mi je da je došao u ime firme Granit pumpa. Ja njega ne poznajem, osim iz crne kronike u medijima. On je valjda toliko stručan da su ga angažirali za taj posao oko ishođenja dozvola i slično. Nisam ništa s njim dogovarao niti mislim da imam što, ali mi je poznato da bi se, prema onome što traže, njihov izlazni trak trebao poklapati s mojim ulaznim, kaže Brala, ističući kako je u benzinsku pumpu uložio dva milijuna eura te našao poslovnog partnera, tvrtku Adria oil koji bi sad trebali započeti s radom.
To bez uporabne dozvole ne mogu pa su jučer u znak potpore na benzinsku pumpu došli i radnici koji čekaju na početak posla.