Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Jedini stranci u konkurenciji 160 ekipa

Autor: Šime Ćurko

10.07.2008. 22:00
Jedini stranci u konkurenciji 160 ekipa


Rukometaši Arbanasa i rukometašice Zadra vratili su se ovih dana s turnira u njemačkim gradovima Jöhilngenu i Wössingenu (pokrajina Baden Württemberg), gdje su kao jedine inozemne ekipe sudjelovali na trodnevnom Memorijalnom turniru “Harald Trumpf”, koji je okupio više od 160 ekipa podijeljenih u 22 kategorije s oko 2.500 rukometaša. Arbanasi i Zadar nastupili su s dvije selekcije i to Arbanasi s 1994./96. i 1996./97. godištem, dok su Zadranke igrale s generacijom 1994./95 i 1991. – ’93. Zanimljivost turnira je ta što se igralo na travi, što je u Njemačkoj na ovakvim turnirima praksa, a igralo se dvaput po sedam minuta.
Arbanasi su sa starijom generacijom osvojili treće mjesto nakon tri pobjede u skupini i plasmana u polufinale, dok je mlađa selekcija natjecanje završila s tri poraza u skupini.
Rezultati Arbanasa, 1994./95. Jöhilngen 5:2, Malsch 4:1, Santhofen 4:2; polufinale: Heidelcheim 1:3; za treće mjesto: Jöhilngen 7:4. 1996./’97.: Wössingen 4:8, HaWei 5:6, Tübingen 2:4.
ARBANASI: Ivan Dražić, Luka Mazija, Marij Marinić, Stanko Matešić, Pino Kotlar, Mate Masnov, Ivan Šare, Bepo Nikpalj, Josip Perović, Mateo Marušić, Dino Petrić, Mate Vidov, Šime Baraba, Andrija Burić, Josip Maršan, Grgo Burić, Dorijan Karuc, Josip Režan, Paolo Krstić, Luka Stipanov, Luka Bašić, Petar Režan, Antonio Šango. Voditelji: Stipe Bjeliš i Mirko Buconjić.
Zadrankama je odlazak u Njemačku došao kao vrhunac napornog treniranja koje nije prestalo ni nakon završetka lanjske sezone. S obzirom da Zadar zbog manjka ženskih ekipa u regiji ima problema s traženjem protivnica za trening utakmice, ekipa iz Mocira u Njemačkoj je osim utakmica na turniru odigrala i niz prijateljskih utakmica koje su itekako dobrodošle treneru Žarku Jakšiću, koji je početak priprema za sljedeću sezonu najavio za 10. kolovoza. Na turniru Zadar je s obje selekcije osvojio treće mjesto, a problema nije bilo toliko s protivnicama koliko s privikavanjem na travnatu podlogu.
ZADAR: Antonija Goleš, Kristina Zorić, Martina Bilaver, Katarina Šare, Kristina Jurčević, Matea Maruna, Marija Zrilić, Matea Hrboka, Ana Knežević, Petra Maruna, Ana Babić, Nives Opsenica, Ivana Tošić, Tea Zekanović, Katarina Nekić, Anita Nekić, Iva Dujić, Marina Dujmović. Voditelji: Žarko Jakšić i Milan Zekanović.