Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kazneno prijavljena Zadranka zbog krađe struje

10.07.2011. 22:00
Kazneno prijavljena Zadranka zbog krađe struje


Zadarska policija u petak je provela kriminalističku istragu nad 40-godišnjom Zadrankom zbog sumnje  na krađu struje.
– Utvrđeno je da je 40-godišnjakinja u vremenu od 15. lipnja  2009. pa do 15. lipnja 2010. godine samovoljno i neovlašteno  napravila priključak električne energije u stanu u Ulici J. J.  Strossmayera oštetivši poduzeće „Elektra” Zadar za iznos od  28.291,98 kuna – izvjestili su iz PU zadarske koja je potom  protiv protiv Zadranke podnijela kaznenu prijavu zbog  počinjenja kaznenog djela iz čl. 33 Zakona o energiji.


Ukradena potopna pumpa vrijedna 43 tisuće  kuna
Tijekom proteklog vikenda zadarski su policajci  zbog krađa i provala intervenirali na području grada i okolice.  U Briševu je, još uvijek, nepoznati počinitelj provalio u  trgovinu Sonik. Provala je počinjena tijekom noći s petka na  subotu, a nepoznati drznik iz trgovine je ukrao manji novčani  iznos, cigarete i nešto drugih artikla. Materijalna šteta bit će  naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava.
Nepoznati je počinitelj iste noći sa zemljišne parcele u  Lišanima Donjim odnio potopnu pumpu. Materijalna šteta  koju je krađom prouzročio 46-godišnjem vlasniku procijenjena je na 43 tisuće kuna. Bez osam tisuća kuna u petak je  ostao 21-godišnji mladić kojemu je nepoznati drznik ušao u  nezaključani apartman u Biogradu te mu novac odnio iz  novčanika. U zadarskom autokampu Borik pokraden je 46-godišnji Danac. Njemu je novčanik s dokumentima, bankovnim  karticama i novcem nepoznati kradljivac odnio iz džepa hlača  koje je odložio u kamp-prikolici. Protiv nepoznatog počinitelja policija je podnijela kaznenu prijavu, a šteta počinjena  Dancu procijenjena je na ukupno dvije tisuće kuna.
Policija traga i za nepoznatim provalnikom u kiosk Tiska u  Biogradu koji je pod okriljem noći s četvrtka na petak iz kioska  ukrao razne cigarete u vrijednosti od 38 tisuća kuna. Traga se  i za provalnikom u trgovinu Sonik na području Nadina, gdje je  lopov provalio u noći s četvrtka na petak i ukrao veću količinu  cigareta, pića, suhomesnatih i mliječnih proizvoda. Šteta je  procijenjena oko 11 tisuća kuna.
Eksplozivom lovio ribu
Pomorski policajci u petak su oko 10.30 sati u paškoj  uvali Stara Povljana zatekli 42-godišnjaka koji je s improviziranom eksplozivnom napravom lovio ribu. Zbog nezakonitog ribolova protiv njega je podnesena kaznena prijava.