Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Metalnom palicom isprebijao Marina Gulana

Autor: Suzana Bandić

10.07.2013. 22:00
Metalnom palicom isprebijao Marina Gulana


Prava drama u kojoj je živu glavu jedva izvukao 32-godišnji Marin Gulan, načelnik Općine Galovac, odigravala se nedaleko mjesnog nogometnog igrališta u utorak oko 19 sati. Na Gulana koji se po završetku utakmice uputio prema svoj opel vectri prvo kombijem, a potom i metalnom palicom, nasrnuo je njegov tri godine stariji sumještanin Nikola Burčul. Gulan je teško ozlijeđen, a liječnici su utvrdili da ima frakturu nosa i prijelom prsta desne ruke.
Kao što se dalo naslutiti iz same činjenice da je Gulan član vladajućeg HDZ-a, a Burčul oporbenog SDP-a, ovaj sukob je političke naravi. Štoviše, on »korijenje« ima unatrag nekoliko godina, a o tome svjedoče i policijske evidencije jer je Gulan u nekoliko navrata prijavljivao prijetnje oporbenih vijećnika, ali i Burčula koji je jučer krenuo u realizaciju ranije samo izrečenoga.
Kako smo doznali od očevidaca, koji su svjedočili sukobu, Gulan se nakon utakmice uputio prema svom automobilu ignoriravši Burčulova dobacivanja i uvrede što je njega dodatno ražestilo. Sjeo je u svoj kombi i krenuo za Gulanom zabivši mu se u stražnji dio opel vectre. Nastalo je gotovo filmsko naganjanje, no Burčul mu je u jednom trenutku prepriječio put, izišao iz kombija držeći metalnu palicu u ruci te ga krenuo mlatiti kuda je stigao.
Gulan je prvi udarac palicom dobio po nosu uslijed čega mu je pukla kost. Kako bi ublažio udarce koji su uslijedili, glavu je štitio rukama pa mu otud brojni hematomi i druga teška ozljeda – puknuće kosti prsta ruke. Daljnje napade Gulan je zaustavio poprskavši Burčula peper-sprejem, odnosno suzavcem. Unatoč tome on je uspio pobjeći prije dolaska policije, no ipak su ga pronašli i uhitili tijekom noći u srijedu.
Iz Policijske uprave zadarske izvijestili su kako je napadač, 35-godišnji mještanin Galovca, uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je u utorak u večernjim satima fizički nasrnuo na 32-godišnjaka te ga izudarao metalnom polugom po tijelu. – Sumnjiči ga se, također i da je svojim automobilom namjerno udario u automobil 32-godišnjaka – rekli su u PU zadarskoj.