Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zadarski muzeji u lipnju bilježe blagi rast posjećenosti

10.07.2016. 22:00
Zadarski muzeji u lipnju bilježe blagi rast posjećenosti


Zadarski muzeji bilježe blagi porast posjećenosti u lipnju ove godine, u odnosu na isti mjesec prošle godine. U Muzeju antičkog stakla, kojeg se može razgledati od devet do 21 sat, kroz lipanj je prošlo 3563 posjetitelja, dok je prošle godine ta brojka iznosila 3100 posjeta.
– Ovaj podatak nas raduje, te svakako očekujemo da se ovaj trend i nastavi, kratko nam je kazao dr. Ivo Fadić, ravnatelj Muzeja antičkog stakla, koji uz stalni postav posjetiteljima nudi i razgledavanje radionica puhanja stakla i izrade na plameniku. Uz to trenutačno se mogu razgledavati dvije gostujuće izložbe, Prapovijesno staklo Novog mesta i izložba Gordane Drinković.
Oko 2300 posjetitelja razgledavalo je Arheološki muzej kroz svibanj ove godine, što je 20 posto više nego lani, a u lipnuj ih je bilo oko 2000, što je deset posto više nego lani.
I Narodni muzej Zadar bilježi povećanje broja posjeta u odnosu na lani, no s obzirom na brojnost odjela, egzaktne brojke nismo dobili. Ukupno je kroz sve odjele od početka godine prošlo 22.637 posjetitelja, no područne zbirke na Velom i Malom Ižu tek su počele raditi, budući da su sezonskog tipa.