Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Spektakl za otvorenje olipskog ljetnog festivala

11.07.2017. 06:00
Spektakl za otvorenje olipskog ljetnog festivala


Svečanom ceremonijom otvaranja, izvedbom hrvatske himne  i podizanjem festivalske zastave te  cjelovečernjim koncertom klape Hrvatske ratne mornarice ‘Sv. Juraj’ i orkestra HRM s gostima,   službeno je  započeo  Olipski  ljetni festival  koji će svojim kulturno-zabavnim programom u narednih mjesec dana  dati svoj obol otoku  Olibu.
Okupljenim posjetiteljima na olipskom košarkaškom igralištu, gdje je  postavljena velika festivalska pozornica, prigodne riječi  uputili su ispred organizatora festivala –  Kazališne družine Bastien, Ljubo Zečević,  ravnatelj i producent festivala te  Euzebij Šimunić, predsjednik Udruge  Olib i izvršni ravnatelj festivala. Program je moderirala Vlatka Vučić- Marasović.
Posebna atrakcija  za sve otočane i posjetitelje Oliba bilo je razgledavanje raketne  topovnjače Hrvatske ratne mornarice,  RTOP-41 ‘Vukovar’,  koja je po prvi puta uplovila u olipsku luku i doprinijela svečanom festivalskom ozračju.
Olipski ljetni festival odvija  se u organizaciji Udruge OLIB i Kazališne  družina Bastien,  a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH – Kolinde Grabar-Kitarović te Ministarstva obrane RH, uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra i Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra,  Upravnog  odjela  za društvene djelatnosti Zadarske županije,  brojnih  sponzora i donatora te medijskih pokrovitelja. Festival je posvećen   dramskim umjetnicima  Ani Karić i Bogumilu Klevi te Miloradu Rućandu, istaknutom članu Udruge Olib. Produkcijska podrška projekta je  kreativna platforma  Organizam. 
Festivalski sadržaji, od kojih se neki izvode i na otocima Istu i Silbi, odvijat će se sve do 12. kolovoza, a sve posjetitElje i goste Oliba očekuje raznovrsni program – kazališne predstave, koncerti zabavne, klasične i rock  glazbe, sportski sadržaji te zanimljive radionice. Sljedeće festivalsko događanje je sutra, 12. srpnja, a na repertoaru od 21.30 sat  je  predstava prema drami E. Ionescoa, 'Instrukcija' u režiji Marija Kovača, izvedbi  Ljube  Zečevića i Ane Majhenić, a u produkciji Kazališne družina Bastien.  Ulaz  je slobodan. 
Više informacija može se dobiti na: https://web.facebook.com/Olipski.Ljetni.Festival