Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dupli đon najbrži magarac Posedarja

Autor: Josip Prskalo

10.08.2008. 22:00
Dupli đon najbrži  magarac Posedarja


Tradicionalna utrka magaraca u Posedarju već 36. godinu zaredom privlači veliki broj posjetitelja na posedarsku rivu. Riva je i ove godine bila premala za sve one koji su htjeli vidjeti utrku o kojoj se tjednima prije početka pričalo ne samo u Posedarju, već i u mnogim mjestima na kilometre daleko. Program je ove godine vodila voditeljica Novog radija Dubravka Zurak, a osim utrke magaraca, bilo je i brojnih drugih igara kako gostima ne bi bilo dosadno u očekivanju glavnog spektakla.
 Kao i svake godine najmlađi su se utrkivali noseći jaja na žlicama, a ove godine najbolji je bio Ivan Ledenko. Posedarci su ove godine u natjecanje uveli novu igru – nošenje “sića” na glavi, a najbolja i najbrža bila je Biserka Šimurina. Posjetitelji su se zabavili gledajući potezanje konopa, u čemu su prvo mjesto među muškim ekipama osvojili domaći, a kući su odnijeli domaći posedarski pršut. Kod cura su se najboljima pokazale gošće iz Zagreba koje su također nagrađene pršutom. Sljedeća igra bilo je skakanje u vrećama, a prvu nagradu odnio je Martin Ćirak.
 Nakon uvodnih igara uslijedila je utrka magaraca u kojoj je pobijedio Mate Klanac, koji je jahao na magarcu Dupli đon. Iako je Mate ove godine prvi put sudjelovao u utrci, to ga nije spriječilo da iza sebe ostavi i puno iskusnije trkače. 
 Nakon utrke magaraca uslijedila je fešta na kojoj je sve prisutne zabavljala grupa Joy.