Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Razmjena bolja od kupnje

Autor:

10.08.2009. 22:00
Razmjena bolja od kupnje

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U prostoru Gradske knjižnice Zadar jučer je započela akcija razmjene rabljenih školskih udžbenika. Akcija će trajati do 5. rujna, a u nju se mogu uključiti djeca i njihovi roditelji, odnosno svi oni koji žele knjige razmijeniti. Naime, nakon nedavne odluke o ukidanju besplatnih udžbenika za osnovne i srednje škole, ovakva inicijativa djelatnika knjižnice, za roditelje školaraca uistinu je dobrodošla. Troškovi kupnje novih udžbenika nerijetko iznose preko nekoliko stotina kuna, a kada se tome pribroji i prateći školski pribor, od olovaka i gumica pa do školskih torbi i pernica, visina troškova dodatno se povećava.
– S obzirom na opću društvenu krizu koja je roditelje dovela u vrlo nezgodnu situaciju da moraju kupiti knjige, a da to nisu bili planirali, osoblje knjižnice došlo je na ovu ideju razmjene knjiga, što će nadamo se za sve biti daleko bolja solucija od kupnje novih udžbenika, kaže knjižničarka Helena Novak, napominjući kako će knjige biti moguće razmijeniti, kupiti ili pak prodati po povoljnim cijenama, ovisno već o dogovoru zainteresiranih strana.
Kako je većina škola objavila popise potrebnih knjiga, upita za sudjelovanje u akciji razmjene je već sada jako puno, a za sudjelovanje, kaže Novak, potrebno se prijaviti na pultu Knjižnice ili na brojeve telefone 301-100 te 301-103.