Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Brodarica i Starigrad za titulu

Autor: Andrija Dešpoja

10.08.2012. 22:00
Brodarica i Starigrad za titulu

Foto: Josip PEDIŠIĆ



Županijska ljetna košarkaška liga došla je do svog završnog čina. Večeras (subota) u Privlaci na igralištu domaćeg Sabunjara za prvo mjesto snage će odmjeriti košarkaši Brodarice i Starigrada. Brodarici je ovo druga prilika u dvije godine da dođe do titule, a igrači pod vodstvom Ante Rubeše itekako su puni samopouzdanja nakon stizanja velike prednosti Vidikovca u polufinalu. S druge strane stajat će im Starigrađani predvođeni odličnim tercetom: Svoboda, Buva i Bujas te će sigurno imati svoju šansu za pomrsiti račune lanjskim finalistima. Uvertira finalu koje je na rasporedu u 21.10 sati, bit će utakmica za treće mjesto između Sabunjara i Vidikovca koja će započeti u 19.30.
Ante Rubeša, trener Brodarice:
– Lani smo izgubili u finalu od Bokanjca, a ovog puta se svi nadamo da cemo uspjeti osvojiti Ljetnu ligu. Normalno, ako se to i ne dogodi, neće biti kraj svijeta. Želimo da bude pravi finale, u sportskom duhu, a neka na kraju bolji pobijedi.
Luka Bujas, igrač Starigrada:
– Za razliku od Brodarice nama je ovo prvi finale, tako da su naši suparnici sigurno u prednosti zbog tog lanjskog iskustva. Zadovoljni smo dosad ostvarenim, jer smo nadmašili naš najbolji dosadašnji plasman, četvrto mjesto. U finalu ćemo dati sve od sebe za pobjedu.