Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Velika fešta uz igre, spizu i Zorana Jelenkovića

Autor: Valentina Mlađen

10.08.2012. 22:00
Velika fešta uz igre, spizu i Zorana Jelenkovića

Foto: Adam VIDAS



Mul je u večernjim satima oživio brojnim natjecateljima koji su se odlučili okušati u popularnoj i teškoj kategoriji prenošenja kašeta


Kaljani su jučer proslavili svetkovinu sv. Lovre Mučenika. Proslava koja je započela svetom misom u 8 sati, kasnije u 10.30 i 19 sati, nastavila se kroz čitav dan, a fešta je kulminirala u večernjim satima na Mulu.
Turisti koji su se zatekli jučer u Kalima zasigurno su uživali u gledanju, a mnogi i sudjelovanju u morskim igrama koje su domaći priredili kako bi proslavili svetkovinu. Mul je u večernjim satima oživio brojnim natjecateljima koji su se odlučili okušati u popularnoj i teškoj kategoriji prenošenja kašeta. Za ovaj popularni sport prijavilo se čak desetak ekipa, a natjecanje je bilo napeto do same završnice. Nije nedostajalo ni navijača koji su bodrili svoje favorite.
Uz prenošenje kašeta održano je natjecanje u još jednoj dalmatinskoj disciplini, potezanju konopa. Uz muškarce koji su pokazali svoju snagu u revijalnoj utakmici potezanja konopa okušale su se i dvije ženske ekipe: Kumarice (Komarice) i ekipa Raid koje su izazvale pravu euforiju i pokazale zavidnu snagu i izdržljivost. Na rasporedu su bile i druge sportske igre, ali i dva koncerta. Nastup Zorana Jelenkovića bio je predviđen u 21 sat na Mulu dok je istovremeno u Batalaži trebao nastupiti Bepo Rušev i klapa Kali, a sve uz bogatu ponudu ribljih jela.
I danas će u Kalima biti živo s proslavom zavjetnog blagdana Gospe od Ružarija kojoj su se mještani Kali još davno zavjetovali kako će održavati procesiju ukoliko zaštiti mjesto od kuge. Tako će zavjet biti održan i ove godine i to misom u 8 sati za bolesnike, dok će se u 18 sati održati svečana misa s procesijom oko mjesta s kipom Blažene Djevice Marije od krunice.