Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Fantela i Marenić čvrsto drže prvo mjesto

10.08.2016. 22:00
Fantela i Marenić čvrsto drže prvo mjesto


Zadrani nakon četiri plova imaju četiri negativna bodova, što je skoro dvostruko bolji rezultat od drugih Australaca (7)
 Šime Fantela i Igor Marenić pobijedili su u četvrtak u četvrtom plov olimpijske regate u klasi 470. Budući da su i u trećem plovu bili u vrhu (četvrti) i dalje su prema prvim privremenim rezultatima uvjerljivo vodeća posada i čvrsto grabe prema svojoj prvoj olimpijskoj medalji koja bi, nastave li u ovakvom ritmu, lako mogla biti zlatnog sjaja. Impresivno je zadarski dvojac odradio jučerašnji četvrti plov u kojem je na prvom okretu bio drugi, a potom preuzeo vodstvo koje nije ispuštao do kraja. Izuzetno zahtjevan bio je treći plov održan po jakom vjetru gdje su na prvoj oznaci Zadrani su bili šesti, potom peti i triput četvrti za četvrto mjesto. Australci Belcher i Ryan stalno su bili ispred Zadrana, a prijetili su i Grci Gremantis/Kagialis kojima je i pripao treći plov. Međutim, uslijedila je sjajna reakcija Zadrana koji su u četvrtom plovu bili najbolji i tako ponovili rezultat iz prvog plova u kojem su također prvi prošli ciljem. Iza su ostali Francuzi na drugom i Australci na trećem mjestu. Do kraja regate je ostalo još šest plolova te plov za odličja, a Fantela i Marenić imaju četiri negativna boda, što je skoro dvostruko bolji rezultat od drugih Australaca (7) koji su i prije regate označeni glavni konkurenti u borbi za titulu olimpijskih pobjednika. Danas će se jedriti još dva plova, a u sutra je slobodan dan.
Ukupni redoslijed nakon četiri plova: 1. Šime Fantela/Igor Marenić (Hrvatska) 4, 2. Mathew Belcher i Will Ryan (Australija) 7, 3. Panagiotis Gremantis/Pavlos Kagialis (Grčka) 9, 4. Anton Swedahlberg/Fredrik Bergstrom (Švedska) 14, 5. Sofian Frabouvet/Jeremie Mion (Francuska) 14, , 6. Luke Patience/Chris Grube (Velika Britanija) 16 negativnih bodova…