Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Hajduk – Dinamo 1:1, zadovoljni i Poklepović i Halihodžić

10.09.2010. 22:00
Hajduk – Dinamo 1:1, zadovoljni i Poklepović i Halihodžić


Dva hrvatska najpopularnija nogometna kluba na gotovo ispunjenom Poljudu odigrala su borbenu, ali ravnopravnu utakmicu koja je završila podjelom bodova.
Gosti iz Zagreba na poluvrijeme su otišli s prednošću nakon što je Sammir u 42. minuti odlično reagirao na ubacivanje Badelja, te udarcem sa 10-ak metara svladao nemoćnog Subašića.
Hajduk je odgovorio žustrim ulaskom u drugo poluvrijeme, a pritisak je rezultirao izjenačujućim pogotkom Anasa Sharbinija koji je odlično reagirao nakon što je Kelava uzspio tek odbiti udarac Ibričića.
Treneri Hajduka i Dinama Stanko Poklepović i Vahid Halilhodžić nakon večerašnje utakmice na Poljudu odvojeno su izjavili kako su htjeli da njihove momčadi pobijede, ali da su zadovoljni i neodlučenim rezultatom.
“Htjeli smo pobjediti ali smo ipak zadovoljni i rezultatom 1:1 koji je za Hajduk pozitivan”, rekao je Poklepović.
Poklepović je istaknuo kako je vrlo razočaran igrom svoje momčadi, posebice u prvom poluvremenu kada je Dinamo igrao mnogo žešće od Hajduka.
“Očekivao sam puno više od svoje momčadi, mlako smo ušli u utakmicu, igrači Hajduka nisu dovoljno trčali”, kazao je Poklepović tumačeći igru Hajduka u prvom poluvremenu. Pritom je naglasio kako je Hajduk u drugom poluvremenu igrao “ratobornije” što je dovelo do izjednačenja.
Halilhožić je također otvoreno priznao da je i Dinamo igrao na pobjedu.
“Došli smo na Poljud pobijediti i propustili smo tu pobjedu, ali nisam nezadovoljan i neodlučenim rezultatom”, kazao je Halilhodžić.
Dinamov trener je istaknuo kako mu je žao što Dinamo nije pobjedio jer bi večerašnja pobjeda na Poljudu, na koju njegova momčad već dugo čega, iznimno dobrodošla za unaprijeđenje Dinama.
“Hajduk je zasluženo izjednačio rezultat na 1:1”, dodao je.
Halilhodžić je također rekao da je atmosfera na Poljudu bila fantastična, a navijanje odlično, te da se nada povratku Dinamovih navijača na utakmice u Maksimiru.
“Mnogo nam nedostaje publika u Maksimiru, jer igrati bez publike je obeshrabrujuće”, rekao je Dinamov trener.
Nakon sedam kola Hajduk je drugi sa 15 bodova, a Dinamo treći sa 14. I dalje vodi Rijeka usprkos porazu od Cibalije u Vinkovcima (4-1) sa 16.


 HAJDUK – DINAMO 1:1 (0:1)


Strijelci: 0-1 Sammir (42), 1-1 An. Sharbini (59).
Pred 35.000 gledatelja sudio je Burilo iz Osijeka.
HAJDUK: Subašić – Oremuš (Režić, 84), J. Buljat, Maloča, Strinić – Andrić, Brkljača – Tomasov (Jozinović, 88), Ibričić, An. Sharbini – Vukušić
DINAMO: Lončarić (Kelava, 56) – Vrsaljko, Bišćan, Tonel, Cufre – Ademi (Chago, 80), Badelj – Etto, Sammir, Dodo (Beqiraj, 75) – Rukavina




 POLJUD PUN, TRANSPARENTI PROTIV HNS-a


Na večerašnjoj derbi-utakmici između Hajduka i Dinama po prvi puta na Poljudu na nekoj od utakmica u zadnjih godinu dana nije bio istaknut veliki transparent navijača Torcide s natpisom “kodeks”.
Iako nije bilo tog natpisa, bili su istaknuti veliki navijački trasparenti u kojima se sugerira da je u prošlogodišnjoj finalnoj utakmici Hrvatskog kupa Hajduk potkraden, te kojima se na ironičan način govori o najavama da će hrvatska nogometna reprezentacija ubuduće igrati utakmice i na Poljudu.
“Ukradeni kup kupljeni suci/ Kladionice glavnog grada trilogija narko gada/ Tko visoko leti nisko pada”, pisalo je na velikom transparentu kojeg su na večerašnjoj utakmici na Poljudu bili istaknuli Hajdukovi navijači. A na drugom velikom transparentu, što su ga također bili istaknuli Hajdukovi navijači, pisalo je – “Dok smo čekali vaša obećanja, Reprezentacija je punila maksimirska zdanja/ Sad oćete u Splitu, a mi vam nudimo tvrdu k…”.
Isticanje ovih dvaju trasparenata pozdravljeno je burnim pljeskom gledateljima ispunjenog Poljuda.
U zadnjih godinu dana na svim Hajdukovim utakmicama na Poljudu redovito je bio istaknut veliki tranaparent s natpisom “kodeks” kojim je Torcida tražila da čelništvo Hajduka usvoji Kodeks o načinu upravljanja tim klubom, ali večeras tog transparenta nije bilo na Poljudu. Nedavno je Skupština Hajduka usvojila Torcidin prijedlog Kodeks koji je postao dio Statuta kluba.
Utakmica na Poljudu završila je 1:1 pred 35.000 gledateljima, a u više navrata je “Torcida” palila baklje, te bacala dimne bombe.